MILATOVIĆ: Crna Gora bila, jeste i biće kredibilan član NATO-a

0
218

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio je sjedište NATO-a i tom prilikom kazao da je, kada je došao u Brisel, “bilo potpuno očekivano da posjeti i sjedište Alijanse da bi poslao poruku da je Crna Gora bila, jeste i biće kredibilan član NATO-a, saveznik od povjerenja”.

– I to je politika koju ću promovisati kao novi predsjednik Crne Gore. Takođe sam htio da prenesem poruku koja se odnosi na naša vojna izdavanja koja su dio budžeta za 2023. godinu, po prvi put ćemo premašiti procenat od 2 odsto BDP-a koji se izdvaja u tu svrhu, što je takođe važna poruka – istakao je Milatović.

Treća poruka koju želi da prenese saveznicima u Alijansi je, kako kaže, ona koja se odnosi na spoljnu politiku i pristupanje EU, da je cilj za vrijeme njegovog predsjedavanja da Crna Gora uđe u EU i da jača dobrosusjedske odnose sa svim zemljama Zapadnog Balkana.

– Veoma nam je žao zbog slika koje dolaze sa Kosova i već sam razgovarao o tome sa predsjednikom Srbije i predsjednicom Kosova, pokušavajući da pošaljem poruku mira iz Crne Gore i podstaknem dijalog kao jedino rješenje za slike koje svi vidimo a koje dolaze sa sjevera Kosova. Zahvaljujem na vašoj dobrodošlici ovdje u sjedištu Alijanse i veoma se radujem našoj daljoj saradnji tokom posjete Vilnusu u okviru NATO samita kao i ubuduće – naveo je on.

(Dan)

Ostavite komentar