MKK “BANJA LUKA”: Ako se ne riješi status staze, nećemo imati gdje da vozimo

0
227

MKK  “Banja Luka” održao je danas promociju karting sporta za novinare. Na stazi pored brojnih novinara bilo je i nekoliko takmičara i članova ovog kluba. Uz roštilj i piće svi su imali priliku i da se oprobaju u ovom, za nas neobičnom sportu.

Pored mnogobrojnih izuzetnih rezultata na takmičenjima, iz kluba poručuju da treniraju u izuzetno lošim uslovima i navode da u koliko se nešto ne promijeni u narednoj sezoni neće imati uslova za trening.

Iz kluba poručuju da je u popravak staze uloženo već dosta sredstava, pri čemu je staza produžena za 80 metara i postavljena rasvjeta, ali i da su spremni da bez intervencija i donacija u kompletnu rekonstrukciju ulože i dodatna sredstva.

Jelenko Lolić, ispred AKK “Banja Luka” tvrdi da ukoliko bi uspjeli iznajmiti ili kupiti stazu u Zalužanima, klub bi napravio stazu koja zadovoljava evropske standarde.

“Razlog zbog kojeg smo vas pozvali ispred MKK ‘ Banja Luka’ je to što zelimo da svi novinari i svi mediji budu uključeni u to sta se dešava i šta se dešavalo sa ovom stazom od početka pa do danas. Mi smo ispred kluba uložili dosta novca da pokrenemo taj sport i dosta smo i napravili. Sada imamo oko 6.500 članova rekreativaca i prezadovoljsni smo. Pozvali smo vas da vam pokažemo stazu kako je izgledala prije tri godine i ranije i da vidite kako sada izgleda, a ona ni sada nije ni blizu onakva kakva mi želimo da bude.”

Lolić dodaje da bi mnogo lakše bilo ako bi uspjeli stazu kupiti ili barem iznajmiti

“Naš cilj je da ovu stazu na bilo koji način kupimo ili izakupimo sve po slovu zakona. Sve onako kako je potrebno da taj sport razvijemo kako treba. U BiH ne postoji ni jedna staza osim ove. Žao mi je što do sada nismo uspjeli, mi smo pokušavali na sve moguće načine i već tri godine pokušavamo. Politika nema dovoljno sluha za to, a ne znam šta je razlog. Nadamo se da će ih ovo animirati”, poručio je Lolić.

Klub ima ambicije, kako kažu, da od ove staze napravi profesionalnu, kakva u zemljama bivše Jugoslavije ima samo u Beogradu i Crnoj Gori.

“Mi nikada za ovih par godina nismo tražili od institucija niti jednu marku, niti ćemo. O tome smo obavijestili još bivšeg gradonačelnika, rekli smo da nas to ne zanima. Finansiraćemo iz naših sredstava, a ne kao neki klubovi koji su povlačili 15 godina od  grada i Ministarstva sporta, a nikada ni jedna marka nije uložena”, ističe Lolić pokazujući fotografije prije i poslije njihovog dolaska na stazu.

Prisutnim novinarima obratio se i najbolji karting vozač i predsjednik kluba Radomir Radukić.

“Prije mjesec smo bili na trci u Beogradu, pošto je to jedina staza koja zadovoljava uslove. Tamo sam odvezao ukupno šest trka i na  svih šest pobjedio. Bio sam prvi na generalnom poretku, što je najbolji rezultat na našim prostorima u zadnjih nekoliko godina”, rekao je Radukić.

Predsjednik kluba kaže da staza za sada zadovoljava samo privatne i rekreativne treninge i vožnje. Smatra da imaju potencijal i znanje, ali da su im uslovi za trening jako loši i dodaje da bi bilo mnogo boljih rezultata ukoliko bi se to popravilo.

Ovim sportom Radukić bavi se već 14 godina, ali poručuje da karting ne poznaje godine.

“Najmlađi rekreativac ima svega pet godina, a najmlađi takmičar jedanaest i spremamo ga za profesionalne trke. Nadamo se da ćemo uspjeti otići ove godine bar na jednu trku u Evropu”, kazao je Radukić.

Na kraju iz kluba poručuju da će svu opremu obezbijediti za svoje članove, a da je vaše da dođete i obratite se.

(B.M)

Ostavite komentar