Načelnica PU Smederevo na TV u uniformi sa naopako okrenutim činovima i zastavom

0
277

Načelnica Policijske uprave Smederevo Vesela Milovanović izazvala je pravu buru na društvenim mrežama nakon gostovanja na jednoj televiziji.

Naime, pažnju su izazvali detalji na njezinoj uniformi. Vesela se, naime, na televiziji pojavila u svečanoj uniformi na kojoj su činovi i zastava Srbije bili okrenuti naopako, pa su gledaoci primijetili da izgleda kao zastava Ruske Federacije.

Fotografije su se vrlo brzo proširile društvenim mrežama, a reagovao je i policijski sindikat Sloga Užice, koji ju je optužio za narušavanje ugleda policije i povredu službene dužnosti.

“Prošle sedmice na Televiziji Smederevo u svečanoj uniformi gostovala je načelnica PU-a Smederevo Vesela Milovanović. Teme emisije bile su serijska ubistva u Srbiji i razoružavanje građana Srbije. Ono što je zapelo za oko gledaocima emisije je elementarno nepoznavanje Uredbe o uniformi, oznakama i opremi policijskih službenika koje je načelnica iskazala”, stoji u objavi.

Napominje se i kako je načelnica morala znati redoslijed boja na zastavi Srbije i kako se stavljaju epolete na ramena. “Gledaoci su u ovom slučaju mogli vidjeti da su činovi okrenuti naopako, a zastava Srbije okrenuta naopako, pa je izgledala kao zastava Ruske Federacije. Ovakvim ponašanjem načelnica Policijske uprave Smederevo počinila je lakšu povredu službene dužnosti propisanu članom 206. stav 1. tačkom 5. Zakona o policiji”, navode iz sindikata.

Ostavite komentar