NASLJEDNIK SE NIJE POJAVIO: Umičević i dalje predsjednik Rukometnog saveza BiH

0
461

Marinko Umičević i dalje je predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercgovine iako je ranije podnio ostavku. Razlog je što nije obavljena primopredaja dužnosti koja se danas trebala obaviti na sjednici Upravnog odbora u Sarajevu.

Međutim, na sastanku se nije pojavio Slobodan Zadro koji je trebao da preuzme funkciju predsjednika, i koji je izričito zahtijevao da se mora obaviti primopredaja.

– Pored činjenice da imam zdravstvene probleme otišao sam na sjednicu Upravnog odbora kako bi predao dužnost kolegi Slobodanu Zadru. On se nije pojavio i zaista ne znam iz kojih razloga je izostao sa današnjeg sastanka koji je bio od velike važnosti za rukomet BiH. Osim njega nije se pojavio niko od predstavnika Hrvata, a od naših članova iz nepoznatih razloga nisu se pojavili Vojislav Rađa i Aleksandar Miljuš – izjavio je Marinko Umičević.

Od kada je Marinko Umičević podnio ostavku na funkciju predsjednika RS BiH kao da su pojavili ponovo problemi u funkcionisanju Saveza u Sarajevu, a dosta je posla u periodu koji dolazi. Jedan od njih tiče se reprezentacije BiH koju u martu tekuće godine očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Švedskoj i Poljskoj, prenosi Srpskainfo.

– Morali smo danas obaviti neke stvari prema EHF-u, s obzirom na kvalifikacije koje reprezentaciju očekuju protiv Grčke, i poznato je da će se revanš odigrati u dvorani u Bugojnom. Ima tu i nedovršnog posla po pitanju sponzorstva sa BH Telekomom kojeg moramo privesti kraju u suprotnom teško da će Savez moći da funkcioniše kao i sve drugo – dodao je Umičević.

Danas je odlučeno da se 19. februara odigra prvo kolo Kupa BiH za rukometaše i rukometašice. Takođe je dogovoreno da sedam dana kasnije startuje drugi dio prvenstvene sezone u Premijer ligi, i to u obje konkurencije, što ranije bio slučaj.

– Sve ono što se danas dešavalo u Sarajevu samo je najbolja potvrda da se što prije mora formirati Udruženje premijerligaša koje u potpunosti podržavam. Klubovi ne smiju biti ničiji taoci, i ne treba da svaki put strahuju kada će početi takmičarska sezona, a imaju još i obavezu prema sponzorima dok dobar dio novca od njih ulazi u budžet Saveza – zaključio je Marinko Umičević.

Na kraju treba istaći da će se naredna sjednica Upravnog odbora RS BiH održati u ponedjeljak, 14. februara.

(SB)

Ostavite komentar