“NEĆETE GLEDATI TAJ FILM”: Milovi saradnici negiraju tvrdnje o Đukanovićevom povlačenju

0
182

“Vest o navodnom odlasku predsednika Đukanovića obična je neistina i spin, u nizu onih na kakve smo već duže navikli kada je u pitanju deo medija iz Srbije”, rečeno je Danasu iz DPS povodom navoda da se predsednik Crne Gore u januaru povlači sa čelne pozicije partije.

Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS, kaže da „niti predsednik Đukanović odlazi sa dužnosti, bilo državničke ili partijske, niti će se Demokratska partija socijalista povući u demokratskoj borbi za građansku državu. Za onu državu koju potkopavaju upravo snage koje plasiraju ovakve izmišljotine iz susedstva“.

Dodaje da sve postaje jasnije kada se u obzir uzme vreme i kontekst.

„Ovdašnjoj je vlasti odzvonilo, političkim eksponentima zvaničnog Beograda sa svake strane izmiče tlo pod nogama i oni i nemaju čemu drugo trenutno da se okrenu do spinovanju“.

Ovakvi i slični navodi, kako kaže, ni najmanje „ne tangiraju predsednika“.

Đukanović se, ističe, uspešno oporavlja od kovida-19 i pitanje je dana kad će se vratiti državnim i partijskim obavezama u punom kapacitetu.

„Poruka domaćim dušebrižnicima i njihovim mentorima iz Beograda: Što se tiče odlaska predsednika Đukanovića, taj film nećete skorije gledati“, kaže Bogdanović za Danas.

Podsećamo, Blic je jutros objavio da se predsednik Crne Gore u januaru povlači sa pozicije lidera partije što, kako su naveli, znači da odustaje i od nove kandidature na predsedničkim izborima 2023. godine.

„Kako stvari sada stoje, najverovatniji naslednik Đukanovića na čelnoj poziciji partije koja je 30 godina vladala Crnom Gorom, biće Ivan Vuković, aktuelni gradonačelnik Podgorice. Manje je verovatno da to bude neko od starijih kadrova DPS-a – bivši premijer Duško Marković ili Brano Gvozdenović“, piše Blic.

U obrazloženju stoji da je ideja da se sačuva „zdravo tkivo“ DPS-a i zato je veća šansa da na čelo partije dođe Vuković. To je manevar kojim bi podmlađena i pročišćena partija, bez Đukanovića, mogla ponovo da bude ključni partner u vlasti“.

(Danas)

Ostavite komentar