Odbjegli članovi banjalučkog DNS-a ne razmišljaju o oblačenju novog političkog dresa

0
200

Doskorašnji stranački funkcioneri DNS-a u Banjaluci, a koji su napustili tu stranku, zasad ne razmišljaju o oblačenju novog političkog dresa, pišu “Nezavisne”.

Podsjećanja radi, pored Borivoja Obradovića, dotadašnjeg predsjednika Gradskog odbora DNS-a Banjaluka, leđa toj stranci okrenuli su i Bojan Pećanac, Nikola Knežević, Ljubo Ninković, Novo Grujić, Dejan Lolić, Aleksandar Rađenović, Novak Radumilo, Zoran Babić i Vladislav Babić.

Obradović i Pećanac će u naredne četiri godine djelovati kao nezavisni odbornici. Bar zasad.

“Bojan Pećanac i ja izabrani smo za odbornike. Mi smo dobri drugari. Pričaću s njim, kao i s najbližim okruženjem, te ljudima koji su za nas glasali. Vidjećemo koje je najbolje rješenje. Ne žurimo nigdje, obojica smo mladi. Sačekaćemo”, rekao je Obradović za “Nezavisne”.

Pećanac, sada već bivši potpredsjednik banjalučkog DNS-a, takođe priznaje da u ovom momentu nema alternativno stranačko rješenje. Ostaje nezavisni odbornik.

“Uopšte nije bilo priče o tome. Nije bilo lako donijeti odluku o napuštanju DNS-a, u kojem sam od svoje 18. godine. A sada imam 32”, rekao je Pećanac.

Stranku je napustio i Novo Grujić, dotadašnji član Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a Banjaluka, koji kaže da je razlog njegove odluke to što je u ovoj stranci “prestala demokratija, a nastupila anarhija”.

“Na prošlim izborima osvojio sam 1.020 glasova. Ne pada mi na pamet nova politička opcija. Politički ću djelovati nezavisno, ali i uz dva odbornika koji su izabrani u Banjaluci. Kako oni odluče, tako ću i ja”, naveo je Grujić.

Odbjegli banjalučki članovi DNS-a u zajedničkom saopštenju navode da su na sjednici Predsjedništva GO DNS-a Banjaluka analizirali rezultate izbora u ovom gradu i došli do zaključka da je u “uslovima nevjerovatne opstrukcije od strane dijela rukovodstva ostvaren dobar izborni rezultat”.

“Da predsjednik stranke Nenad Nešić usred izborne kampanje nije pozivao građane da glasaju za kandidate opozicije poništavajući tako svoje odluke, ali i jednoglasnu odluku Predsjedništva DNS-a Banjaluka, taj rezultat bi bio i bolji. To je jedinstven slučaj u političkoj praksi, gdje predsjednik jedne stranke poziva da se glasa za kandidate drugih stranaka”, ocjenjuju oni.

Nešić je, podsjetimo, u nedjelju poželio srećan put svima onima koji iz stranke žele da idu.

“Mi ćemo vrlo brzo konsolidovati svoje redove i sigurno izaći iz svega ovog jači. Mogu reći da sam srećan”, rekao je lider DNS-a.

Osipanje te stranke na lokalu, nakon nekolicine lokalnih zajednica, nastavljeno je u Donjem Žabaru, gdje je Opštinski odbor donio  odluku da istupi iz DNS-a. Iz tog OO saopšteno je da je odlukama Nešića nanesena velika šteta ovoj političkoj partiji.

(Nezavisne)

Ostavite komentar