Podrška za trofejni KKI “Vrbas”: Šeranić i Umičević uručili sportska kolica Ritanu

0
238

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”, uručili su igraču ovog trofejnog sportskog kolektiva Nenadu Ritanu specijalna sportska kolica nabavljena sredstvima od igara na sreću u vrijednosti 15.000 KM.

“Ministarstvo će zajedno sa ovim klubom i preedsjednikom Marinkom Umičevićem pokrenuti jednu od instititucionalnih aktivnosti za ukidanje PDV-a na ovu sportsku opremu, jer je to veliki izdatak za sportske klubove lica sa invaliditetom. Ono što želim da naglasim, a to je, da će nakon septembra biti nabavljena i dodijeljena još jedna kolica u vrijednosti 15.000 KM. Košarkaški klub invalida “Vrbas” bio je učesnik Evrolige i kao takav važan je reprezent Banjaluke i sporta u Republici Srpskoj”, naglasio je Alen Šeranić koji je svima u klubu čestitao uspješne dosadašnje rezultate.

Predsjednik Košarkaškog kluba invalida “Vrbas” Marinko Umičević rekao je da klub ima podršku ministra Alena Šeranića i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović kada je riječ o mogućnosti ukidanja PDV-a za kolica i sportska pomagala. Istovremeno se zahvalio Šeraniću koji je prepoznao probleme kluba, ističući da su od ministarstva dobili 15.000 KM za kupovinu specijalnih sportskih kolica, te da je u planu nabavka još jednih.

“Naš klub je učesnik lige Republike Srpske i BiH, evrolige, regionalne lige, zbog čega su ovakva kolica potrebna igračima budući da su ona u praktičnom smislu noge, jer je ovo sport paraplegije i dječije paralize. Ovo je više od sporta, jer je riječ o rehabilitaciji i socijalizaciji ovih ljudi, i bez kolica ne možemo ništa“, istakao je Umičević koji je dobar dio svog života posvetio volonterskom radu i podršci sportu, za koji nerijetko ulaže i vlastiti novac samo da bi se treninzi i takmičenja sportista i sportskih klubova održavali, na čemu mu mogu pozavidjeti mnogi u ovoj državi.

(N.Sp.)

Ostavite komentar