Sastanak u Beogradu: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

0
202

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću, povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske.

Kao što je poznato nedavno je u Banjaluci održana Svečana akademija kojoj, iz opravdanih razloga, nije mogla da prisustvuje delegacija srbijanske kuće rukometa. Boraveći danas na sastanku u Beogradu na kojem su još bili Darko Savić, član Upravnog odbora RS Republike Srpske i Obrenko Miljković, predsjednik Komisije za omladinski rukomet, Marinko Umičević je iskoristio priliku da prijateljima iz Srbije: Mileni Delić i Svetozaru Stankoviću, osim Povelje, uruči i knjigu koja je štampana povodom tri decenije Rukometnog saveza Srpske, čiji je idejni tvorac bio upravo Marinko Umičević.

“Sastanak u Rukometnom savezu Srbije bio je itekako koristan, te smo ovom prilikom definitivno dogovorili da se 24/25. decembra odigra Svesrpski kup u Trebinju. I ovog puta nastupiće četiri muška sastava, ali i dvije ženske ekipe. Kod dama izvjesno je da će igrati rukometašice banjalučkog Borca dok će Srbiju predstavljati ili šampionke Železničara iz Inđije ili pobjednik Kupa – Jagodina. Osim toga dogovorili smo da muška i ženska „A“ reprezentacija Srbije odigraju neku pripremnu utakmicu u banjalučkom „Boriku“”, rekao je Umičević.

Na sastanku je još dogovoreno da se u sklopu Sabora omladinskog rukometa (nastupiće 600 učesnika) koji će se održati 9. januara naredne 2023. godine u Gradišci, odigra i revijalna utakmica između Republike Srpske i Srbije u konkurenciji dječaka i djevojčica rođenih 2008. godine. Istvoremeno je usaglašeno da treneri iz Republike Srpske imaju besplatno prisustvo seminarima kojeg organizuje Rukometni savez Srbije.

“Moram se zahvaliti našim domaćinama Mileni Delić i Svetozaru Stankoviću sa kojima imamo odličnu saradnju. Nema sumnje da će tako biti i u periodu koji dolazi i ne vidimo razlog da bude drugačije, a sve za bolje rukometno sutra”, dodao je Umičević, čovjek koji je veći dio svog života posvetio volonterskom radu u sportu i koji je jedan od najvećih donatora sporta na našim prostorima.

(N.Sp.)

Ostavite komentar