POSLALI PISMO O NAMJERAMA: Rusi zainteresovani za kupovinu “Laste”

0
304

Ruska kompanija “Sinara-Transportne mašine” je, samo deset dana nakon posjete “Lasti”, poslala pismo o namjerama i tim postupkom pokazala svoju zainteresovanost za kupovinu najstarijeg i najvećeg srpskog saobraćajnog preduzeća, čija bi privatizacija trebalo da se oglasi do kraja juna, piše Blic.

Kako je navedeno, ovakva brzina u reagovanju jasan je znak da delegacija ove kompanije, koju je predvodio vlasnik Dmitrij Pumpjanski, zadovoljna onim što je vidjela u Beogradu. Da je tako pokazuje i to što su poslali i prijedlog ugovora o poštovanju tajnosti podatka u vezi sa srpskom firmom.

Dobijene dokumente rukovodstvo “Laste” proslijedilo je Ministarstvu privrede, koje treba da definiše dalje smjernice u postupanju nakon pokazanog interesovanja Rusa, navodi Blic.

To podrazumijeva i davanje saglasnosti o dostavljanju podataka iz lične karte preduzeća koji obuhvataju i procjenu konsultantske kuće “Beoconex” po kojoj 100 odsto “Lastinog” kapitala vrijedi 73 miliona evra, dok su 300 do 500 radnika prekobrojni i trebalo bi da im se obezbijedi otpremnina.

Ta procjena vrijednosti ovih dana se koriguje nakon poslovnih rezultata iz prethodne godine. Direktor A.D.”Lasta” Vladan Sekulić potvrdio je da je ruska kompanije “Sinara-Transportne mašine” izrazila zainteresovanost za privatizaciju kompanije odnosno da je poslala pismo o namjerama.

“Mi smo dokumentaciju koju smo dobili od Rusa prosledili Ministarstvu privrede koji vodi postupak privatizacije. Loptica je sada u njihovom dvorištu i oni će, uz saglasnost vlade, da definišu naše dalje korake. Mi smo u komunikaciji sa Ministarstvom privrede i čekamo dalje instrukcije po pitanju Rusa ili bilo koga ko će se pojaviti kao eventualno zainteresovana firma u procesu naše privatizacije”, kaže Sekulić.

(Nezavisne)

Ostavite komentar