PREMINUO MIŠA ALEKSIĆ: Energijom i entuzijazmom obilježio uspon “Riblje čorbe”

0
203

Bas gitarista rok grupe Riblja čorba Miša Aleksić preminuo je u 68. godini od posledica koronavirusa, nakon što je 13. novembra bio hospitalizovan u KBC “Bežanijska kosa”. Petar Janjatović, muzički novinar i rok kritičar, opisao je za Nova.rs, u nekoliko rečenica, svoje sećanje na Aleksića.

“Mišu sam upoznao još 1971. godine. Svirao je u grupi Rojali i biosaradnik emisije “Veče uz radio” i magazina “Džuboks”. Strasno je voleo muziku, binu, rad u studiju. Sa grupom SOS je par godina kasnije bio jedan od najaktivnijih na terenu. Srećan spoj su imali sa Borom Đorđevićem i to mu je obeležilo život. Bio je pouzdan Borin kompanjon”, rekao je on za Nova.rs i dodao:

“Teško da bi Riblja čorba ostvarila onako uspešnu prvu fazu rada da nije bilo Mišine energije i entuzijazma. Kad su imali prvi veliki koncet i to na na Tašmajdanu 1979. godine, ganut euforičnom publikom, Bora se na bini rasplakao. Miša ga je zagrlio i smireno mu rekao otprilike ovo: “Boki sve je super, sad ćemo lepo da završimo koncert”. Eto, takav je bio Miša.”

(nova.rs)

Ostavite komentar