PREPOZNAT PREDAN RAD: Marinko Umičević dobio priznanje za životno djelo

0
451

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, ugledni privrednik i političar, ljubitelj sporta, poznati humanista, dobitnik je priznanja žirija Nezavisne evropske agencije za životno djelo.

Umičević je u razgovoru za Banjaluka.net rekao da je nakon 45 godina rada u Tvornici obuće “Bosna” i sada “Bema” dobio priznanje od žirija Nezavisne evropske agencije za životno djelo, za biznis i razvoj sporta i još šest piznanja menadžer godine u BiH.

“Nadam se da sam tek došao na pola. Zahvaljujem se na nagradi, ali najteže je dobiti priznanje u svom gradu. Sve ti mogu oprostiti osim uspjeha, ali to čovjeka samo tjera naprijed. Rođen sam u Banjaluci, cijeli život živim u Banjaluci, svoj radni vijek sam proveo u tvorniama obuće ‘Bosna’ i ‘Bema’, četvrti mandat sam odbornik u Skupštini grada i pokušavam da u granicama mogućnosti, koliko toliko utičem na pozitivna dešavanja i pozitivne promjene u gradu Banjaluci”, rekao je Umičević.

Ipak, on dodaje da na žalost, u mnogim segmentima svog rada na dobrobiti Banjaluke i njenih građana nije dovoljno shvaćen.

“Nisam ni tu shvaćen u mnogim segmentima, pa sam doživio da i moja stranka bude protiv mene, da ne dobijem ključ grada Banjaluka , na njihovu sramotu, ali dok god budem mogao biću to što jesam, prije svega odgovoran i društveno aktivan. Držim se one narodne : ne daj bože da te sažaljevaju, bolje da ti zavide i ogovaraju te”, rekao je Umičević.

Prema njegovim riječima, priznanje koje je dobio od žirija Nezavisne evropske agencije mu je veoma draga zbog toga što su nezavisni evropski menadžeri prepoznali njegovu ličnost, njegovu ličnu borbu i posebno činjenicu da je svoj život posvetio fabrici obuće “Bema” i svom gradu Banjaluci.

(N.Sp)

Ostavite komentar