Prijedorski gitarista Igor Paspalj najbolji na svijetu (VIDEO)

0
272

Prijedorski gitarista, Igor Paspalj proglašen je za najboljeg gitaristu na električnoj gitari u svijetu, objavio je renomirani svjetski internet časopis Svijet gitare.

Da ovaj prijedorski virtuoz na električnoj gitari, među pet finalista, osvoji prvo mjesto u svijetu, presudila je zajednička odluka publike, koja je glasala putem interneta, stručnog žirija i muzičkih urednika Svijeta gitare.

– Nagrada se dodjeljuje tradicionalno od kada postoji časopisi Gitar vorld i Gitar plejer, u kojima editori tih magazina biraju gitariste koji su te godine ostavili neki trag na osnovu naših Јutjub kanala i drugih referenci. Pretpostavljam da je možda moja najeća referenca bila to što sam počeo raditi za GTC, firmu iz Londona, koja je možda najveći online guitar learning comunity na svijetu – rekao je Paspalj ranije.

Popularnost je stigla jer se za njega čulo zahvaljujući onlajn časovima gitare. Ovaj instrument je prvi put uzeo u ruke kao trinaestogodišnjak. Magistrirao je na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, gdje je skoro deceniju radio kao profesor, a onda ga je poslovna prilika odvela u Dubai, gdje je ostao u svojoj branši.

(RTRS)

Ostavite komentar