Primjer odgovornog kolektiva: U “Bemi” vakcinisano više od 60 odsto radnika

0
234

U Tvornici obuće „ Bema“ Banjaluka drugi put je izvršena revakcinacija radnika vakcinom kineskog proizvođača Sinofarm i time je u ovom uspješnom banjalučkom kolektivu u Banjaluci, na čijem je čelu ugledni privrednik Marinko Umičević, vakcinisano oko 60 odsto radnika, što je na korak od kolektivnog imuniteta, za koji je potrebno 70 odsto vakcinisanih u okviru kolektiva.

Tim povodom, Umičević je zahvalio Zavodu za medicinu rada i sporta Republike Srpske na uspješnoj saradnji, te što su u više navrata omogućili dolazak mobilnog tima u fabriku i time olakšali i ubrzali proces imunizacije u “Bemi”.

“Zahvalni smo i radnicima koji su pokazali visok stepen odgovornosti i vakcinisali se. Još jednom apelujem na one koji se do sad nisu odlučili za vakcinaciju iz straha da će biti čipovani i slično, da se vakcinišu i time zaštite sebe i sve oko sebe“, rekao je Umičević, koji je tehnički direktor ove uspješne banjalučke fabrike, privrednog giganta, koji je izrastao u prepoznatljivi brend Banjaluke i Republike Srpske.

Povodom revakcinacije radnika, Tvornicu obuće „Bema“posjetila je direktorica Zavoda za medicinu rada i sporta RS Anka Šmitran Đurić koja je obišla pogon fabrike, vakcinisane radnike i uvjerila se u poštovanje svih epidemioloških mjera. Istakla je da “Bema“, po pitanju vakcinacije, može da bude primjer ostalim privrednim subjektima.

“Evo već četvrti put smo u prostoru Tvornice obuće „Bema“ koja se pokazala kao izuzetan domaćin u organizaciji i pripremi vakcinacije protiv virusa korona. Do sada smo vakcinisali oko 400 radnika ove tvornice, a prema podacima poslodavca oko 60 odsto zaposlenih je vakcinisano što je zaista izuzetno, još malo fali da se taj procenat dovede na sasvim zadovoljavajući nivo i to je za svaku pohvalu . Poslodavac nam je mnogo pomogao u organizaciji i pripremi vakcinacije. Imamo odličnu saradnju i pozivam i druge poslodavce da se na ovakav način priključe procesu vakcinacije”, rekla je Šmitran Đurićeva..

Inače, „Bema“ je zbog odlične saradnje direktorici Zavoda za medicinu rada i sporta uručila zahvalnicu, a povod za posjetu “Bemi” bila je priprema za naredni dolazak mobilnog tima za vakcinaciju, kada će radnicima na raspolaganju biti vakcine svih proizvođača.

“Očekujemo da ćemo nakon tog kruga vakcinacije dostići postotak od 70 odsto vakcinisanih i kolektivni imunitet”, rekao je Umičević, koji lično ulaže ogromnu energiju kako bi pozvao što više radnika, ali i svojih prijatelja i poznanika da se vakcinišu protiv virusa korona i tako zaštite kako svoje, tako i zdravlje drugih.

Uporedo sa “Beminom” tvornicom u Banjaluci, organizovana vakcinacija radnika odvija se i u “Beminoj” poslovnoj jedinici, odnosno pogonu u Mrkonjić Gradu u kojoj je radnicima omogućena vakcinacija svim raspoloživim vakcinama.

“Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo Domu zdravlja “Jovan Rašković” u Mrkonjić Gradu na saradnji”, poručio je Umičević u izjavi za banjaluka.net.

Umičević je i ovom prilikom apelovao na sve koji se nisu vakcinisali da se prijave za vakcinaciju i taj način pokažu odgovornost prema sebi i drugima, te je opet pokazao koliki je humanista I koliko je odgovoran čovjek, koji misli na svoje radnike, ali i svoje prijatelje, poslovne saradnike i poznanike, odnosno želi ih svojim primjerom ohrabriti da zaštite svoje zdravlje od pošasti kakva je korona virus.

Istovremeno, Tim epidemiološke službe Doma zdravlja “dr Jovan Rašković” je pohvalio organizaciju vakcinacije u Tvornici obuće “Beme”. Kako su istakli, “ Bema” je jedino privredno društvo u Mrkonjić Gradu koje je izrazilo zainteresovanost za ovaj način masovne vakcinacije radnika, te može biti primjer ostalim privrednicima.

(N.Sp.)

 

 

 

 

Ostavite komentar