PROCES: Za 6. i 7. jun u Prištini zakazan početak suđenja zbog ubistva Olivera Ivanovića

0
340

U Osnovnom sudu u Prištini za 6. i 7. jul zakazan je početak suđenja za ubistvo lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, po optužnici specijalnog tužilaštva, javlja RTS.

“Apelacioni sud u Prištini odbacio je nedavno kao neosnovane zahteve branilaca za odbacivanje optužnice i protivljenje dokaza za okrivljene N. S., M. R., S. A., D. M. i R. B. u slučaju ubistva Ivanovića”, izjavila je advokatica Jovana Filipović, branilac jedne od optuženih osoba.

Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih djela koja se odnose na učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i neovlašćeno posjedovanje, kontrolu ili posjedovanje oružja.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, ispred sjedišta GI “Sloboda, demokratija, pravda”, koju je osnovao i vodio do kraja.

Od ubistva i nakon istrage, sudski proceš nije odmakao od čitanja i potvrdivanja optužnice, ponovljenih u nekoliko navrata, sve do odluke Apelacionog suda.

(RTS)

Ostavite komentar