Projekat MF banke „Neka ideje zažive“ je poslovni potez godine!

0
339

Portal Indikator.ba uručio je priznanja za najbolje poslovne poteze u svom tradicionalnom izboru na svečanosti u Sarajevu, a nagrada za „Najbolji poslovni potez“ potez u finansijskom sektoru otišla je u ruke MF banke. Nagrađen je projekat „Neka ideje zažive“ u sklopu kojeg je budžet za obilježavanje 10-godišnjice poslovanja umjesto u marketing, usmjeren u podršku biznis ideja mladih.

U  partnerstvu sa Privrednom komorom Federacije BiH, ovaj projekat je pokrenut iz potrebe da se afirmišu i stimulišu dobre prakse u biznisu. Za najbolje poslovne poteze u finansijskom sektoru pored MF banke dobili su i ASA Finance i ProCredit Bank BH iz Sarajeva, a dodjeljene su i plakete kompanijama za najbolje poteze u privredi.

Uredništvo portala Indikator.ba bira najbolje uz stručnu pomoć konsultantskog tima na čijem čelu su ugledni ekonomisti, profesori, privrednici i urednici ekonomskih/privrednih rubrika u medijima. Tokom jedne decenije koliko portal Indikator organizuje ovu dodjelu, pokazalo se da postoje napori za unpređenje privrede, te ovo priznanje ima još više na značaju ako uzmemo u obzir izuzetno tešku godinu propraćenu pandemijom koronavirusom.

MF banka je odlučila da svoje znanje, iskustvo, kapacitete i usluge stavi na raspolaganje vlasnicima 10 najboljih biznis ideja koji su namjeravali pokrenuti neku vrstu poslovne aktivnosti ili su registrovali djelatnost u 2020. godini, sa željom razvijanja duha poduzetništva među mladima u BiH.

„U projektu ‘Neka ideje zažive’ za dva mjeseca koliko je trajala konkursna procedura dobili smo oko 170 ideja mladih od kojih je 45 ušlo u uži krug, a 10 osvojilo nagrade. Novčani fond kojim smo nagrađivali te ideje bio je 35 hiljada KM, s tim da je prvorangirana ideja nagrađena sa 10.000 KM. Banka je dala punu podršku svim mladim preduzetnicima koji su iznosili svoje ideje u smislu realizacije, izrade biznis planova i stvaranja realnih pretpostavki da ti biznisi ostanu u životu najmanje 2-3 godine koliko je ključno za startup. Svih prvih deset klijenata koji su imali najbolje ideje dobili su pakete besplatnog bankarstva u prvih godinu dana“, kazao je Vladimir Koprivica, regionalni direktor u MF banci primajući priznanje portala Indikator.ba.

Podsjećamo, najbolje ocijenjenu ideju imao je Branko Petrović iz Ugljevika, čiju je EDUCOR platformu za uživo video distribuciju online događaja (konferencija i webinara) bez ograničenja vremena i broja korisnika, MF banka podržala sa 10.000 KM bespovratnog granta.

Ostavite komentar