Prva srpska serija na HBO

0
283

Juče je kao sjajna vijest odjeknula informacija da će dugoočekivana domaća serija “Deca zla” imati premijeru 2. novembra na HBO Max striming platformi.

“Ah! Napokon! To osećanje zadovoljstva mi je verovatno bilo prva reakcija na vest da će serija biti emitovana. Ah! Aha?! – mi je verovatno bila prva reakcija na ponudu da pročitam scenario za seriju “Deca zla”, baziranu na istoimenom dramatičnom, uzbudljivom i strastvenom romanu Miodraga Majića. Scenario je celu priču učinio filmičnom, a reditelji Tagić i Stefanović su se potrudili da se u svojoj ulozi i izgubim i nađem u isto vreme, što i odgovara kao opis za moju ulogu Mire Kovač.

Ona je deo paralelne, glavne priče, preplićući se nehotice i hotimice s glavnim likovima, a sama prolazeći kroz komplikovane i neinteligentne životne okolnosti. Njeno nepoverenje u budućnost joj ne dozvoljava da se oslobodi prošlosti. Dugo žmuri na oba oka, neizvesno je da li će pronaći nadu i izlaz. Rad sa rediteljima i kolegama na ovom projektu mi je jednostavno dao krila, pa bi trebalo da taj moj entuzijazam pređe i na sve koji ovu seriju gledaju”, kaže za Kurir Anica Dobra.

Serija “Deca zla” ima samo deset epizoda i nema nastavaka.

“Priča je rađena po romanu i ima kraj. Svi danas snimaju serije s nekoliko nastavaka. Imao sam tu sreću da sam ovde mogao da biram saradnike i glumce s kojima želim da radim. “Deca zla” su savremena priča i od prve do poslednje epizode pokušavamo da saznamo šta se desilo. Glavni junak je advokat koji ima slučaj veći i od njega samog”, kaže za Kurir jedan od reditelja Ivan Stefanović.

Uz njega, režiju potpisuje i Vladimir Tagić, dok su scenaristi Katarina Mitrović i Bojan Vuletić.

Radnja ovog trilera smještena je u Beograd, gdje se u kući na Dedinju dešava dramatično ubistvo političara. Nakon što nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi dukat u njenoj ruci, otvara se niz pitanja i događaja koji moraju biti riješeni. Potraga za ubicom uvodi nas u svijet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike.

Likove iz knjige “Deca zla”, koju je objavilo Vulkan izdavaštvo, a koja je i dalje i hit kod publike i prodata je u više od 50.000 primjeraka, u seriji su, pored Anice Dobre, oživeli Radovan Vujović, Milica Janevski, Jovana Stojiljković, Zoran Cvijanović, Slaven Došlo, Nikola Kojo, Peđa Marjanović, Miodrag Dragičević i mnogi drugi.

Ostavite komentar