RADOVIĆ: Privredi pomoći emisijom obveznica

0
223

Predlažem Ministarstvu finansija da se direktno pomogne privredi putem emisije obveznica u korist preduzeća, kako bi se prevazišla teška ekonomska situacija u kojoj su se našla zbog pandemije, kaže Milan Radović, poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On navodi da bi primjena ovakvog rješenja sačuvala mnogo radnih mjesta u Republici Srpskoj, saopštio je SDS.

„Možemo emitovati obveznice unutrašnjeg duga u korist preduzeća koja su pretrpjela štetu. To je dobro zato što će ljudi pokušati zadržati radnu snagu i nastojati da premoste ovaj period. Sa druge strane to će značajno smanjiti i troškove u budžetu jer nećemo dobiti radnike na birou, koje svakako trebate plaćati godinu dana“, pojasnio je Radović.

On je rekao da pomoć koju su privrednici dobili u protekloj godini ni približno ne može pokriti gubitke koje su imali.

„Oni su dobili pomoć u vidu isplate plate za jedan mjesec i doprinosa za dva mjeseca i na tome se stalo. Treba imati u obziru da su mnogi privrednici u prošloj godini imali pad prihoda i za 50 odsto“, istakao je Radović.

On kaže se u vrijeme obustava rada za vrijeme pandemije pokazalo kako su nerealno visoki nameti koje privrednici dobijaju uz račune za električnu energiju.

„Imamo slučaj da preduzeće dobije račun za struju u iznosu od 2 500 KM i pored toga što je potrošilo električnu energiju u vrijednosti od 100 KM, dok se preostalih 2 400 KM odnosi na račun za mrežarinu“, rekao je Radović.

(vijesti365.com)

Ostavite komentar