RADOVIĆ: Vaučerima Vlade sanirati štetu nastalu zemljotresom

0
205

Kašnjenje i nemoć vladajuće koalicije da riješi probleme građana Kostajnice i Kozarske Dubice se ne može prikriti nemuštim izjavama, uvredama i tvitovima njihovih funkcionera – istakao je danas dr Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a.

„Mnogo bi bolje bilo da su pozvali svoje ministre u Vladi Republike Srpske da ponude institucionalno rješenje kako bi se obezbijedila sredstva koja su neophodna građanima koji su pretrpjeli ozbiljne štete od zemljotresa“ – poručio je Radović.

On je kazao da je javno hvalisanje funkcionera pojedinih stranaka pruženom pomoći ispod svakog nivoa pristojnosti i dobrog ukusa, kako bi se upravo oni zarad jeftinih političkih poena pokazali kao humanitarci.

„Srpska demokratska stranka je predložila konkretno rješenje u vidu vaučera koje je Vlada Republike Srpske već izdavala za saniranje šteta od poplava. Činjenica je da ljudi već mjesec dana, u zimskim uslovima, čekaju konkretnu i obećanu finansijsku pomoć da bi sanirali svoje kuće. Pomoć koju su dobili od Vlade RS u iznosu od 300.000 KM i tri kontejnera nije dovoljna“ – sugerisao je zamjenik predsjednika SDS-a.

On je naglasio da obzirom na izjave da je budžet stabilan, vjerovatno nije problem interventno uplatiti 2,5 miliona KM za pomoć i da će tu odluku sigurno podržati svi poslanici u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

„Siguran sam da bi se svaki poslanik, odbornik ili načelnik iz opozicije odrekao dijela svoje naknade za ovakve svrhe. Politikanstvo je ćutanje za nerad ili hvalisanje pruženom pomoći, a ne ukazivanje i poziv institucijama da se što prije ovaj problem riješi“ – zaključio je Radović.

(vijesti365.com)

Ostavite komentar