ROGOZIN: Srbima jeste teško da se odupru Zapadu, ali bih volio da ne podlegnu

0
126

Bivši direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin izjavio je da razumije da je Srbima teško da se odupru ucjenama Zapada, ali da bi volio da u svojoj duši nastave da se bore i da ne podlegnu pritiscima.

“Borio sam se za Srbe u BiH. Rusija će ipak pobijediti i nama su potrebni prijatelji sa kojima ćemo ojačati pravila mirnog života u Evropi”, rekao je Rogozin u intervjuu za beogradske “Večernje novosti”.

Rogozin, koji je i šef dobrovoljačke jedinice “Carski vukovi”, istakao je da Rusiji nije potrebna tuđa teritorija jer ima mnogo i svoje.

“Mi se ne borimo za zemlju, već za to da eliminišemo prijetnju samom postojanju Rusije i našeg naroda. Idemo do kraja, kako ovaj sukob ne bismo ostavili našoj djeci”, rekao je Rogozin.

On je poručio da će Rusija natjerati Zapad da prizna potrebu za bezbjednosnim poretkom u Evropi koji bi važio za sve njene članove, istovremeno ga primoravajući da poštuje rusku slobodu i suverenitet.

“Dok se to ne dogodi, nastavićemo svoju borbu”, naglasio je Rogozin.

Rogozin je istakao da je ovaj sukob bio neizbježan, da se Zapad za njega sistematski priremao i da želi da uništi Rusiju, te da samo “naivni i glupi ljudi nisu vidjeli kako se valja to zlo”.

“Uzalud smo vjerovali riječima zapadnih političara, zanemarujući da su od riječi važnije stvarne namjere. Sada ne preostaje niešta drugo nego da se borimo ipobjedimo. Zapamtite: uvijek pobjeđuje onaj ko je spreman da ide do kraja”, poručio je Rogozin.

(Agencije)

Ostavite komentar