RUŠE IM DVORANU: Košarkaši CSKA sele se iz Moskve?

0
266

Košarkaški klub CSKA iz Moskve na kraju ove sezone bi mogao da se preseli u neki drugi grad, najavio je predsjednik Andrej Vatutin.

Aktuelni dom “Armejaca”, dvorana “Aleksandar Gomeljski”, biće srušena u junu, budući da je u posjedu ruskog Ministarstva odbrane.

Na tom mjestu biće izgrađena multifunkcionalni kompleks, za sportske, ali i druge profitabilne događaje.

“Različite su nam opcije, a uključujemo i selidbu u drugi grad”, izjavio je Andrej Vatutin za ruski “Sport Ekspres”.

“Mislim da savršeno razumete koliko košta da se izgradi potpuno nova, moderna arena u Moskvi. Od nule. Da se pronađe mjesto, napravi projekat. Čak i za vlasnika CSKA je to mnogo novca, koji bi se nevjerovatno teško vratio. Sada sve ide u tom smjeru da bi CSKA kao klub, i Moskva kao grad, mogli da izgube dosta na reputaciji”, rekao je Vatutin.

“Odluka Ministarstva odbrane da sruši Arenu je udarac na život kluba i njegove rezultate”, razočaran je Vatutin.

Moguće je da se CSKA preseli u “Megasport” arenu koju trenutno koristi za utakmice Evrolige, ali nije funkcionalna za svakodnevne treninge.

“Vjerovatno bi najbolje rješenje bilo da završimo sezonu u Megasportu, ali to ne bi bilo moguće sljedećeg ljeta jer nema trenažnih dvorana. U teoriji razmatramo i opciju da radimo na dva ili tri mjesta, uključujući kancelarije. Mislim da je činjenica da će CSKA biti beskućnik, da to osrednje kažem, pogrešno. CSKA je nacionalno blago”, podvukao je Vatutin.

(B92)

Ostavite komentar