SASTANAK VEĆINE: Zaev ne odustaje od ostavke, ali se protivi novim izborima

0
218

Sjevernoj Makedoniji i njenim građanima nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori jer bi oni zemlju ne samo gurnuli u političku, ekonomsku, socijalnu i bezbjednosnu krizu, već bi i otežati procese evropskih integracija, konstatovano je danas na sastanku premijera Sjeverne Makedonije u ostavci Zorana Zaeva sa predstavnicima političkih partija koje čine većinu u parlamentu, a koji su izrazili podršku Vladi.

Kako je saopšteno iz vlade, učesnici sastanka su se saglasili da je skupštinska većina stabilna i odgovorna za budućnost države, prenose skopski mediji.

U saopštenju se ističe da su koalicioni partneri iz parlamentarne većine jednoglasni da je Sjevernoj Makedoniji potrebna vlada koja će, posebno u vremenima pandemije i energetske krize, pružati rezultate od interesa za građane, sa jasnim evroatlantskim pravcem djelovanja.

Glavni koalicioni partner SDSM-a je partija Albanaca DUI Ali Ahmetija, koji je ranije danas izjavio da je sinoć razgovarao sa Zaevim i rekao mu da se ne slaže sa njegovom odlukom da podnese ostavku na funkciju premijera i lidera socijaldemokrata.

Ahmeti je naglasio da je Zaevu ukazao da tu odluku, koja je, prema njegovim riječima, “ishitrena i neosnovana”, treba razmotriti u SDSM-u.

Zaev je podnoseći ostavku sinoć rekao da je protiv održavanja prevremenih parlamentarnih izbora i da bi nova rekonstruisna vlada mogla biti proširena još nekim kadrovima.

(Agencije)

Ostavite komentar