SAVLADALA AMERIKANKU: Olga Danilović se plasirala u glavni žrijeb turnira u Majamiju

0
338

Mlada srpska teniserka Olga Danilović uspjela je da se plasira u glavni žrijeb turnira u Majamiju, nakon što je u posljednjem kolu bila bolja od Amerikanke Kristi An rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:3.

Nakon dugog meča u prvom kolu kvalifikacije protiv Jasmin Paolini iz Italije, koji je trajao oko dva i po časa, Danilovićeva je uspjela da odigra još jedan dobar meč i uđe u glavni žrijeb turnira u Majamiju.

Ovog puta je na terenu provela 108 minuta i ponovo je pobijedila bolje rangiranu teniserku od sebe na VTA listi. Oba seta su bila vrlo neizvjesna, posebno prvi, koji je riješen u taj-brejku.

Četiri brejka su viđena u tom dijelu meča. Prvo je An povela sa 4:2, ali je odmah u narednom Danilovićeva uzvratila, potom Srpkinja pravi brejk za vođstvo od 6:5, servirala je za 1:0 u setovima, ali nije izdržala, dozvolila je rivalki novi brejk, pa je presudio taj-brej, u kom je Olga bila bolja, dobila ga sa 7:4 i povela sa 1:0, nakon skoro sat vremena igre.

Na krilima dobijenog seta, Danilovićeva odmah na startu drugog seta stiže do novog brejka, povela je sa 2:0, ali je odmah i ispustila tu prednost.

Do ključne prednosti je došla u maratonskom šestom gemu, u kom je odigrano čak 14 poena, prije nego što je Olga realizovala četvrtu brejk priliku i povela sa 4:2. U naredna dva svoja servis gema je bila prilično sigurna, dobila set sa 6:3, meč sa 2:0 i plasirala se u glavni žrijeb.

Nakon 101. na svijetu, savladala je i 121. na svjetskoj listi, dok je Olga na 160. mjestu, tako da bi ove dvije pobjede mogle da joj dosta znače i na polju samopouzdanja, ne samo na ovom turniru, već i na sljedećim, jer je očigledno da ima igru da se vrati među 100 najboljih na svijetu, samo da to još na terenu potvrdi.

(Srna)

Ostavite komentar