SDS-PDP-DNS: Krivične prijave protiv načelnika Višegrada i ministarke Jujić

0
216

Predsjednici SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović i DNS-a Nenad Nešić posjetili su danas Višegrad i podržali podržili skupštinsku većinu okupljenu oko ove tri partije.

„Potrebno je podnijeti krivične prijave protiv načelnika opštine Višegrad zbog bezakonja, zlopotreba i nepoštovanja odluka Skupštine opštine. Sa istim mjerama se mora krenuti i prema ministrici uprave i lokalne samouprave jer se stavila samo u službu jedne partije a to je SNSD“ – kazao je nakon sastanka Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On je naglasio da ministrarka Senka Jujić mora da odgovara za svoje postupke.

„Zbog opstrukcija aktuelnog načelnika opštine Višegrad ali i nadležnog ministarstva i resorne ministice se ne poštuje volja građana. Apel svih nas ovdje je da nadležni hitno implementiraju izborne rezultate i da se omogući rad Skupštine oppštine“ – pojasnio je Šarović.

„Jedanaest odbornika iz osam političkih stranaka, od ukupno dvadeset jednog koji čini Skupštinu opštine Višegrad, već mjesecima se drže zajedno i odoljevaju svim pritiscima i ucjenama. Oni neće da prodaju narodnu volju i valjaju se u blatu političke korupcije koje je stvorio SNSD i zbog toga zaslužuju svako poštovanje“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da je načelnik Opštine Višegrad vjerovatno jedini koji uopšte ne poštuje skupštinsku većinu, nego nije čak ni predložio opštinski budžet, što zaustavlja život u Višegradu:

„Na takav način se odnositi prema svojoj opštini i prema narodu koji ga je birao je neljudski. To može neko ko stavlja svoje interese iznad svega, ne voli svoj grad i narod“, ističe Borenović i kaže da je očigledno da Ministarstvo uprave i lokalne samouprave radi selektivno prema tome ko im se više sviđa ili po kriteriju ko pripada vladajućem SNSD-u a ko ne.

„Zbog ovakvog neodgovornog postupanja načelnika prema Višegradu, jedino logično rješenje je da se ide ka opozivu načelnika“, kaže Borenović.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić poručio je da u Višegradu nema papaka jer je većina od 8 partija pokazala da može ostati jedinstvena.

„Poručujemo im da među ovih 11 narodnih odbornika koji čine većinu ne postoje papci i da se manu uzaludnog posla već da rade u skladu sa zakonom. Protiv ministarke Jujić ćemo podići krivičnu prijavu jer se odluke protiv skupštinske većine pišu u Višegradu, u kabinetu načelnika, a u Vladi se samo potpisuju“ – kazao je Nešić.

Nešić je naglasio da ostavka bi ministrice Jojić bila moralan čin u ovom slučaju.

(vijesti365.com)

Ostavite komentar