ŠEŠIĆ (SDS): Održati posebnu sjednicu NSRS o pravima boraca

0
189

Poslanik SDS Davor Šešić podnio je danas zahtjev za sazivanje Kolegijuma NSRS u kome bi se raspravljalo o održavanju posebne sjednice na kojoj bi tema bilo poboljšanje statusa boraca Vojske RS, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Šešić kaže da vjeruje da će svi predstavnici stranka u Kolegijumu NSRS razumjeti bitnost pitanja koja se odnose na status ovih kategorija i da će im omogućiti da se obrate u parlamentu Srpske, saopštio je SDS.

„Ako borci nakon 30 godina postojanja Republike Srpske ne mogu da dobiju prostor da se obrate u NSRS i da kažu kako žive i kako bi mogao da se poboljša njihov položaj, onda se postavlja pitanje čemu služi NSRS“, upitao je Šešić.

On kaže da se veliki broj boraca nalazi u izuzetno teškoj situaciji i da su potrebna sistemska rješenja kojima bi se poboljšao njihov položaj.

„Skoro svaki dan možemo vidjeti novi slučaj boraca koji je u stanju socijalne potrebe, koji živi u trošnoj kući od pomoći sugrađana, bez zaposlenje i mogućnosti da priušti adekvatno liječenje“, istakao je Šešić

On kaže da je sada prava prilika za sazivanje posebne sjednice o njihovim pravima i poboljšanju njihovog socijalnog statusa.

„Sledeći mjesec imamo usvajanje budžeta za 2022. i sada je prilika da sa zahtjevima boraca napravimo određene relokacije i preusmjerimo određena sredstava. Ono na čemu se najviše potenciralo jesu primanja kroz borački dodatka, ali mislim da ima još mnogo prostora da se kroz budžet pomogne borcima“, pojasnio je Šešić.

On kaže da se u aktuelnom političkom momentu, kada se sve više pominju vitalni nacionalni interesi, ne smiju zaboraviti oni koji su stvarali Republiku Srpsku.

„Da bi smo mogli čuti šta oni imaju da kažu i predlože mislim da moramo prvo da im omogućimo da dođu za govornicu NSRS i da iznesu svoje prijedloge, a da mi poslanici to podržimo sa eventalnim našim prijedlozima“, poručio je Šešić.

Ostavite komentar