Sljedeći gimnastičar je možda baš ovaj robot

0
519

Robotics X Lab, odjeljenje kineskog tehnološkog konglomerata Tencent-a, predstavila je novog robota na točkovima pod nazivom Ollie koji se može voziti na dva dodatka poput nogu.

Zahvaljujući obilju snage mišića i jezivom repu, Ollie može dobro skočiti nogom u vazduh – pa čak i napraviti backflip kao gimnastičari dok preskače sa jednog uzvišenja na drugo, što je dokazano u novom video snimku.

Uz pomoć izuzetno fleksibilnih ekstremiteta, može se ispraviti, spustiti se niz stepenice – i ostati uspravan čak i kad ga stavljaju na sve vrste izazova, ali i na njega bacaju predmete. Sve prilično podsjeća na američkog proizvođača robota Boston Dinamics, koji je u brojnim prilikama pokazao atletsku snagu svojih proizvoda, prenosi b92.

Osim što će preskočiti tamo gdje je to neophodno, Ollie će uskoro možda obavljati i zadatke za svoje vlasnike, zahvaljujući zaista dugoj robotskoj ruci pričvršćenoj za vrh. Ruka pretvara Ollieja u savršenog robota za dostavu kafe, kao što je predloženo u promotivnom videu. Robot je ipak, još uvijek u razvoju i neće uskoro izaći na tržište.

(Nezavisne.com)

Ostavite komentar