SOLIDARNOST NA NIVOU: Umičević i „Bema“ opet uz akciju „S ljubavlju, hrabrim srcima“

0
204

Tvornica obuće „Bema“ Banjaluka, na čijem je čelu poznati humanitarac i čovjek velikog srca Marinko Umičević, je i ove godine podržala humanitarnu akciju „S ljubavlju hrabrim srcima“, koja će biti održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

“Pozivam vas da pozovete humanitarni broj 1411 i darujete jednu KM za nabavku vozila za djecu za intelektualnim poteškoćama. Nadam se da će ostale kompanije slijediti naš primjer i dati svoj doprinos kako bismo zajedničkim snagama obezbjedili potrebna novčana sredstva, olakšali i uljepšali život toj djeci”, rekao je u izjavi za banjaluka.net Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema”, koji se apsolutno uvijek odaziva na sve apele za pomoć onima kojima je to najpotrebnije, i koji kao takav može biti primjer humanosti i solidarnosti.

Inače, cilj ovogodišnje akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“ je da bude sakupljen novac za kupovinu vozila za 33 udruženja u okviru Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz Republike Srpske.

Namjera je da se kroz nabavku prevoznih sredstava olakša pristup korištenju usluga najmlađim članovima Saveza, poput dnevnog zbrinjavanja, školovanja, radno-okupacionih radionica, sportskih i kulturnih aktivnosti i omogući veća uključenost u društveni život zajednica u kojima žive.

N.Sp.

 

Ostavite komentar