Srpska lista: Ubjedljiva pobjeda, osvojili smo svih 10 mandata

0
347

Goran Rakić, predsednik Srpske liste objavio je da je ta lista na izborima na KiM osvojila svih 10 mandata koji su u Skupštini zagarantovani za predstavnike Srba. Srpskoj listi su čestitali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, šef diplomatije Nikola Selaković, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, kao i nekadašnji čelnik te institucije Marko Đurić.

Goran Rakić je na konferenciji za novinare rekao da je Srpska lista ostvarila ubjedljivu pobjedu i osvojila 10 mandata na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji.

Ukupna izlaznost je oko 65.000 u srpskim sredinama, pet posto više nego na prošlim izborima, naveo je predsejdnik Srpske liste.

– Izbori su održani u posebnim okolnostima zbog pandemije, zbog sijaset trikova kojima je Priština željela da umanji snagu srpskog naroda, tojest snagu Srpske liste. Mi smo slogom osujetili te njihove namjere – poručio je Rakić.

Vučić čestitao Srpskoj listi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Srpskoj listi osvajanje svih deset mandata na izborima na KiM.

– Čestitam našem narodu. Nadam sam se tome i to je važna stvar, jer nama predstoji težak period -, naglasio je Vučić za TV Pink komentarišući informaciju da je Srpska lista osvojila 99,14 odsto glasova u Sjevernoj Mitrovici.

Selaković: Svaka čast na pobedi, srećan nam Dan državnosti

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Srpskoj listi na osvojenih svih 10 poslaničkih mjesta.

– Svaka čast na velikoj pobjedi dragoj braći i sestrama iz Srpske liste!!! Srećan nam Dan državnosti – napisao je Selaković na Instagramu.

Petković: Pobijedila je politika srpske sloge

I direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je srpskom narodu na Kosovu i Metohiji na tome što je, u skladu sa pozivom svoje države i predsjednika Aleksandra Vučića, gotovo jednodušno podržao Srpsku listu.

– Pobijedila je politika srpske sloge i sabornosti, jer Srbi na Kosovu i Metohiji su prepoznali ozbiljnost trenutka i važnost da u predstojećem periodu u Prištini budu predstavljeni kao monolitna i nepokolebljiva politička snaga – ocijenio je Petković, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Đurić: Radujem se uspjehu braće i sestara iz Srpske liste

Ambasador Srbije u SAD i bivši šef vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić oglasio se povodom izbora, ističući da se raduje uspjehu Srpske liste.

– Beskrajno se radujem uspjehu sestara i braće iz Srpske liste večeras. Snaga ste i ponos cijelog srpskog roda! Nastavljamo borbu – poručio je Đurić putem Tvitera.

(RTS)

Ostavite komentar