STAMATOVIĆ: Nisam se prodao, Vučić na Zlatiboru zbog gondole, a ne koalicije

0
201

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i stranke Zdrava Srbija (ZS), odbacio je optužbe predstavnika opozicije da se „priklonio Aleksandru Vučiću“, koji je u četvrtak prisustvovao svečanom puštanju u rad zlatiborske žičare, i da je njegova stranka izdala opoziciju i ušla u savez sa SNS.

„Nije se, kao što neduhovito zbore neke moje kolege iz opozicije, „Stamatović priklonio Vučiću“, već je predsednik Republike Srbije došao na otvaranje kapitalnog projekta za srpski turizam, najduže panoramske žičare na svetu, koju je, isključivo sopstvenim sredstvima, izgradila opština Čajetina, na čijem sam čelu“, izjavio je Stamatović,

„Jeste da smo, u poslednje tri godine, na Zlatiboru, u dva navrata, osvajali tri puta više glasova od SNS; jeste da su nas saplitali i da smo trpeli strahovite opstrukcije i pritiske iz dela izvršne vlasti na nivou države, ali, sada, kada je, posle pola decenije, Zlatiborska gondola prodisala i poletela, nama je zadovoljstvo što je i predsednik Vučić, ovde pred nama, rekao da je ovo veliki događaj za celu Srbiju i najavio ozbiljna ulaganja u ceo Zlatiborski okrug.

To ne znači da je ZS, od juče, u nekakvoj posebnoj ljubavi sa SNS-om, kao što nikada nismo bili ni u ratu sa iskrenim patriotama među naprednjacima.

ZS je i nadalje vlast u Čajetini, ali i principijelna opozicija svim lošim potezima vlasti na višim nivoima, kao i saveznik zdravim odnosima, svakoj zdravoj ideji i akciji koja je u interesu građana,“ naveo je u pisanoim saopštenju Stamatović.

On je „poručio svojim kolegama iz „većih stranaka“ bivšeg Saveza za Srbiju da nisu imali razumevanja za ZS, ali ni za Zelenovića iz Šapca i Paunovića iz Paraćina, koji su smatrali da se, i na političkom, ali i na mentalnom nivou, mora razdvojiti imaginarna „visoka“ od realne, životne, lokalne politike“.

Stamatović je pojasnio i šta je hteo da kaže kada je na svečanosti puštanja u rad žičare na Zlatiboru ocenio da je dolazak Vučića na Zlatibor označio i „početak dijaloga vlasti i opozicije“.

„Mi smatramo da je, do redovnih predsedničkih i lokalnih beogradskih, kao i vanrednih parlamentarnih izbora, neophodno da vlast na državnom nivou izađe u susret opravdanim zahtevima opozicije za poboljšanje izbornih uslova.

S obzirom na to da je predsednik Republike, juče, najdirektnije, bez ikakve sujete, priznao da i opozicija, u ovom slučaju ZS, ume dobro da upravlja društvenom zajednicom, mislimo da bi, u interesu i opozicije i vladajuće koalicije, bilo najbolje da predstojećim dijalogom posreduje upravo on, kao legitimni i legalni predsednik svih građana, a ne predstavnici zakonodavne ili izvršne vlasti koji ne nose pun legitimitet sa poslednjih parlamentarnih izbora“, poručio je Stamatović.

(Danas)

Ostavite komentar