STRADANJE SRBA NA KOSOVU: Snima se film “Žetva” o “žutoj kući”

0
90

Autor romana “Srpsko srce Johanovo” Veselin Dželetović izjavio je da je u toku snimanje filma “Žetva”, koji govori o stradanju Srba na Kosovu i Metohiji, te da se radi prema knjizi koja je istinita priča i svjedočenje o zločinu trgovine organima otetih Srba koji su se dešavali u zloglasnoj “žutoj kući”.

Dželetović, koji je predsjednik Udruženja “Poeta”, izjavio je za Srpsku radio-televiziju u Podgorici, da je film nazvan “Žetva” kao, kako je objasnio, berba organa i kao znak sjećanja na stradale.

“Film okuplja ekipu za odbranu istine. Snima se na engleskom jeziku, a promociju očekujemo u oktobru”, najavio je DŽeletović.

Dželetović kaže da je njegova knjiga “Srpsko srce Johanovo” nastala prema istoimenoj poemi, te da je istinita priča i svjedočenje o zločinu trgovine organima otetih Srba koji su se dešavali u zloglasnoj “žutoj kući”.

On poručuje da film treba da prenese istinu, te da će biti zadovoljan ako uspije da postigne što i knjiga.

Književnik rođen na Kosovu naglašava da više niko nema pravo da ćuti. “Imao sam susret sa Nijemcem koji nosi srce Srbina. Ćutimo pred svim nakaznim stvarima koje nam se dešavaju. Kosovo se nalazi u genu svakog Srbina”, zaključio je Dželetović, prenose agencije.

Književnik u Crnoj Gori promoviše roman “Srpsko srce Johanovo” u Pljevljima, Nikšiću i Budvi.

Ostavite komentar