SUPRUGA RATKA MLADIĆA: On nije zaslužio takvu kaznu

0
262

Bosiljka Mladić, supruga generala Ratka Mladića, izjavila je da Ratko nije zaslužio kaznu koja mu je presuđena u Mehanizmu za međunarodne krivične sudove u Hagu, jer je i kao čovjek i kao vojnik visokomoralan i pravedan.

“Nije zaslužio takvu kaznu. Ratko je i kao čovjek i kao vojnik visokomoralan, pravedan. On je za neka druga vremena, ali valjda će jednom doći i ti dani koji će posvjedočiti da mu nisu presudili ni po pravu, ni po pravdi”, rekla je Mladićeva.

Ona je istakla da je drugostepena presuda kojom je general Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora bila posljednji udarac od kojeg će se porodica teško oporaviti.

“Sada, ali samo zasada, ova nepravedna odluka suda je najdublji žig”, rekla je Mladićeva za “Večernje novosti”.

Ona je izrazila uvjerenje da će se o generalu Mladiću jednog dana drugačije pisati.

“U slozi, razumijevanju, proveli smo više od pola vijeka i ja mogu da posvjedočim da su mu bila primarna ljudska načela, veliki rad i disciplina. Ne, on se nikada ne bi ogriješio o pravila ratovanja”, istakla je Bosiljka Mladić.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je juče doživotnu kaznu za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Odluke su donesene uz izuzete stavove sudije Priske Matimbe Nijambe, koja je po svakoj tački imala pozitivna mišljenja o žalbama Mladićeve odbrane i drugačije stavove od ostatka Žalbenog vijeća.

(Srna)

Ostavite komentar