TAJNA KOMUNIKACIJA ŠEFOVA PODZEMLJA: Preko aplikacije dogovaraju ubistva i šalju snimke mučenja

0
261

Kurir otkriva kako funkcioniše tajna komunikacija šefova podzemlja, kao i zbog čega su se odlučili da svoje poslove dogovaraju preko misteriozne telefonske aplikacije.

Mafijaši su svoju tajnu komunikaciju bezmalo doveli do savršenstva zahvaljujući aplikaciji Skaj, koja im garantuje brzu, diskretnu i maksimalno zaštićenu razmjenu poruka!

Legalna je

Da je Skaj omiljeno sredstvo komunikacije i pripadnika trenutno dva najjača krminalana klana na Balkanu, kavačkog i škaljarskog, potvrdila su i nedavna hapšenja u Crnoj Gori. Naime, 22. januara uhapšena je grupa osumnjičena da je pripremala likvidaciju Beograđanina Veljka Belivuka, bliskog kavačkom klanu, i kod njih su nađeni telefoni sa instaliranom Skaj aplikacijom. Takođe, istog dana u Budvi uhapšen je Kraljevčanin Lazar Ilić, koji je navodno blizak kavačkom klanu, a kod koga je bio kriptovani telefon sa tajnom aplikacijom, preko koje je navodno dobijao instrukcije za ubistvo „škaljarca“ Marka Ljubiše Kana.

Podzemljem uveliko kruže jezive priče da kriminalci preko Skaja šalju fotografije osakaćenih tijela protivnika i slike mučenja zatočenih. Oni vjeruju da policija ne može da uđe u trag tim porukama jer se one nakon slanja trajno uništavaju, a aplikaciju je, bar zasad, nemoguće prisluškivati.

– Skaj nije zakonom zabranjen, ali ga je nemoguće naći na regularnim servisima za skidanje aplikacija. Nju ne podržava svaki telefon. Androidi i ajfoni nemaju Skaj u svojoj prodavnici – objašnjava sagovornik:

– Kriminalci su mobilne sa Skajom najprije nabavljali u inostranstvu, uglavnom u Crnoj Gori, ali od skoro je moguće takav telefon kupiti i u Srbiji. Korišćenje aplikacije mjesečno košta između 300 i 500 evra, a mafijaši najčešće uzimaju tromjesečni paket, koji zajedno sa iznajmljenim aparatom iznosio oko 1.000 evra.

Sagovornik kaže da je moguće kupiti telefon koji podržava Skaj, ali je to skupo, pa se korisnici uglavnom odlučuju za iznajmljivanje.

Šifre i kodovi

– Svaki korisnik dobija šifru za ulazak u aplikaciju. Da bi ostvario komunikaciju sa drugim korisnikom, mora da posjeduje i njegov lični kod…

(Kurir.rs)

Ostavite komentar