TANASIĆ: Novo rukovodstvo Sportskog AMS RS nije napravilo nijedan propust pri sazivanju skupštine

0
270

Povodom teksta koji je objavio Banjaluka.net o nezakonitostima u radu Sportskog AMS Republike Srpske, saopštenjem se oglasio i Milorad Tanasić, predsjednik Upravnog odbora Sportskog auto i karting saveza Republike Srpske.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

Poštovani,

Ovim putem želim da Vas informišemo povodom izjava u medijima o nezakonitostima u radu Sportskom AMS RS.

Prije svega izjavljujem da mi je žao, zbog dopisa koji je upućen u Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske, jer su u tom dopisu izrečene gnusne laži i obmanuti sportisti koji žele da učestvuju i da se takmiče na otvorenom Prvenstvu Republike Srpske.

Novo rukovodstvo Sportskog auto i karting saveza Republike Srpske, nije napravilo ni jedan zakonski propust prilikom sazivanja Skupštine i izbora tijela za upravljanje i rukovođenje savezom.

Na Skupštinu su pozvani svi klubovi, koji su u tom momentu ispunjavali statutarne uslove da mogu predlagati i biti birani, između ostalog AKK „Profesional“ i drugi.

Vođeni idejom tzv. nezadovoljnih pojedinaca koji su radili ne samo protiv sporta u Republici Srpskoj, već i protiv njenih institucija, a prije svega Auto moto saveza Republike Srpske, iako nesvjesno dio sportista je možda i potpisnik tog istog dokumenta.

Mišljenja sam da ima i onih koji su obmanuti ovom inicijativom, tj. da im je pogrešno prezentovano stvarno stanje u Sportskom auto i karting savezu Republike Srpske.

Vraćajući se na sam početak predstavnik AKK „Profesional“, koji nije izabran za lice ovlašteno za zastupanje i predstavljanje, pokrenuo je i uzburkao sportiste i sportske funkcionere, usmjeravajući ih na SAMS BiH, te na ovaj način pokušao da prenese nadležnost sa nivoa Republike Srpske na nivo Bosne i Hercegovine, ignorišući i Zakon o sportu u Bosni i Hercegovini i Zakon o sportu Republike Srpske.

Napominjem i to da gore pomenuti predstavnici, koji su nažalost zaveli i obmanuli takmičare i sportske funkcionere uputili su zahtjev Republičkoj upravi za inspekcijske poslove Republike Srpske da izvrše kontrolu rada saveza, što su isti učinili i utvrdili da nije bilo nezakonitih radnji prilikom rada i promjena u savezu.

Moramo istaći da i u ovako kratkom vremenskom roku, novi Upravni odbor Sportskog auto i karting saveza Republike Srpske, koji je formiran ove godine pozvao je sve takmičare i omogućio svim takmičarima besplatne licence za takmičenje na teritoriji Republike Srpske.

Pored pomenutog benefita za takmičare, Upravni odbor je uspostavio odnose Sportskim auto i karting savezom Srbije (SAKSS), a idući korak je zaključivanje ugovora o međusobnoj sradnji.

Na taj način ćemo obostrano uskladiti naša takmičenja i omogućiti priznavanje licenci što itekako treba da utiče na razvoj auto i karting sporta u Republici Srpskoj i u Srbiji, zaključio je Tanasić.

(Banjaluka.net)

Ostavite komentar