TOKOM RATA BILA U RSK: Anja Šimpraga (SDSS) nova potpredsjednica Vlade Hrvatske

0
448

Najava premijera Andreja Plenkovića da će Sabor u petak izglasati nove ministre potvrdila je tezu da su novi članovi Vlade već odabrani. Prema napisima medija pred ulaskom u Banske dvore su Davor Filipović, Marin Piletić i Anja Šimpraga

Gradonačelnik Novske Marin Piletić mogao bi naslijediti ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, Davor Filipović dolazi na mjesto ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Zamjena za SDSS-ov kadar iz Vlade Anja Šimpraga ubuduće će biti potpredsjednica Vlade umjesto Borisa Miloševića. Ujedino će biti i najmlađa članica Plenkovićevog kabineta.

Rođena je 1987. godine u Kninu, završila je Agronomski fakultet u Zagrebu te je stekla zvanje magistra agronomije.

U SDSS se učlanila kad joj je bio 18 godina.

Anja Šimpraga prije mandata u Saboru, u kojem je zamijenila Borisa Miloševića, bila je potpredsjednica općinskog vijeća općine Ervenik, potpredsjednica Aktiva žena SDSS-a, predsjednica šibensko-kninske županijske organizacije SDSS-a i zamjenica župana Šibensko-kninske županije.

U Saboru se najviše pamti njezin emotivni govor u kojem je naglasila da je bila dijete iz kolone dok je s obitelji bježala iz Knina.

“Posljednjih dana svi pričaju o Oluji, baš svi. Bez obzira koliko o tome doista znaju. Jesu li proživjeli te ratne strahote ili su ih tek promatrali, bez obzira iz kojeg su kuta ili iz koje su je pripadnosti doživjeli. Svake godine u ove dane dijete progovori u meni. Sjećanje jedne djevojčice iz kolone”, tim je riječima započela svoje izlaganje.

Njen dolazak na funkciju komentarisao je i saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk.

S Anom Šimpragom, koja se spominje kao zamjenica za Borisa Miloševića, surađivao je dosta dobro.

“Čini mi se da je ona bila i naša zajednička kandidatkinja za gradonačelnicu Knina. Čini mi se da je ovo prvi put da iz kvote SDSS-a na tako visoku poziciju dolazi netko tko je za vrijeme rata bio na okupiranim područjima. To je nešto što je novo i što još nismo imali. Ne tvrdim da je ni dobro, ni loše, nego je zanimljiva činjenica”, rekao je Bauk.

(N1)

Ostavite komentar