Umičević: Banjaluka treba reorganizaciju, ali i gradnju obilaznice oko grada

0
344

Marinko Umičević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i tehnički direktor Tvornice obuće “Bema”, rekao je da je narod slabom izlaznošću na izbore za članove savjeta mjesnih zajednica u gradu na Vrbasu rekao šta misli o savjetima mjesnih zajednica.

On je čestitao svima koji su izabrani i poručio da će odbornik pokušati da pomogne svima, ali je naglasio da moramo tražiti promjene po pitanju mjesnih zajednica, odnosno da je potrebno otvoriti i temu reorganizacije Banjaluke.

“Kao što znamo, nekad je Bronzani Majdan bio opština i tada je imao više stanovnika nego Čelinac. I kada je ukinuta opština to je nažalost postalo mrtvo mjesto za život. Grad se po zakonu sastoji od opština, a ne mjesnih zajednica. Znam da je to krupno pitanje, ali ga treba otvoriti, razgovarati i tražiti rješenja jer sve će se svesti na centar grada u Banjaluci i veliki broj pustih mjesnih zajednica u koje smo uložili velika sredstva za izgradnju vodovoda, izgradnju putne infrastrukture i osvjetljenja i to će biti bačene pare”, rekao je Umičević u izjavi za banjaluka.net.

Čestitao je predsjedniku GO SNSD-a Banjaluka Vladi Đajiću i SNSD-u sa koalicionim partnerima na ubjedljivoj pobjedi, ali i istakao da to znači samo veću odgovornost, te da se  zajedno sa gradonačelnikom moraju tražiti dodirne tačke i rješenja, a ne konflikti.

“Mi smo učili da je mjesna zajednica temelj društva, zajedno sa porodicom. U neke mjesne zajednice se ulagalo više, u neke manje, u neke ništa. Ali mislim da je jedno od glavnih pitanja za budućnost Banjaluke, pravljenje zaobilaznice oko grada. Ova dva tranzita, istočni i zapadni su postale gradske ceste. Banjaluka će ugušiti sama sebe, od automobila i zakrčenih ulica. Mislim da je zaobilaznica prioritet i za grad Banjaluku i za Vladu RS”, poručio je Umičević.

Prema njegovim riječima, dobra vijest je što naselje Jagare prvi put u svojoj istoriji dobijaju vodu, iako su pored vode i udaljeni su od “Vodovoda” svega 300 metara vazdušne linije.

“Eto dođosmo na red u 21. vijeku dobijamo vodu. Kažu, bolje ikad nego nikad i moja zahvalnost za vodu koja tim ljudi gore mnogo znači zbog života, poljoprivrede i stočarstva”, naveo je Umičević.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar