Umičević i “Bema” misle na svoje radnike: I ove godine udžbenici za svu djecu radnika “Beme”

0
310

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka je, kao i svake godine do sada, i ove godine obezbjedila školske udžbenike za svu djecu svojih radnih kolega koja idu u osnovne i u srednje školu I koja dolaze pored Banjaluke, dolaze iz šest drugih opština, čime je nastavljena ta tradicija duga već dugih 16 godina.

Na čelu te ideje od samog početka pa sve do ove godine bio je i ostao ugledni banjalučki privrednik, poznati humanitarac i povrh svega čovjek, Marinko Umičević, tehnički direktor “Beme”, koji ovim pokazuje koliko “Bema” i on kao prvi čovjek “Beme” cijene svoje radnike i nastoje im pomoći koliko je to moguće, u ovom slučaju da lakše pripreme svoju djecu za početak školske godine.

“Ove godine, zahvaljujući odluci Vlade Republike Srpske da do četvrtog razreda osnovne škole obezbjedi udžbenike i Grada Banjaluka da su udžbenici za osnovnu školu besplatni, uštedili smo jedan dio sredstava, jer tvornica obuće „Bema“ ima radnike iz šest opština. Takođe smo dali po par cipela za učenike prvog i drugog razreda, a dogodine ćemo podjeliti cipele učenicima do četvrtog razreda jer do tog uzrasta Vlada RS kupuje knjige”, rekao je Umičević u izjavi za Banjaluka.net. On je istakao da je “Bema” jedna od rijetkih firmi, ako ne i jedina, koja vodi računa o svojim radnicima i koja im na ovakav način pomaže.

“Svim učenicima želim srećan početak nove školske godine, a vozače pozivam na oprez, “ko žurio vrat slomio“, par minuta gore dole, važno je stići na odredište”, poručio je šaljivo Umičević.

Inače, “Bema” je jedno od rijetkih preduzeća u Republici Srpskoj koje od svog osnivanja obezbjeđuje udžbenike za djecu svojih radnika, a to bi mogao biti dobar primjer za sve ostale uspješne privrednike, koji bi u što većem broju trebali slijediti primjer “Beme” i Marinka Umičevića, jer će im njihovi radnici to znati vratiti, dobrim i odgovornim radom, kako to rade i radnici “Beme”.

(N.Sp)

Ostavite komentar