UMIČEVIĆ MISLI NA ZDRAVLJE RADNIKA: Besplatni preventivni pregledi za radnice “Beme”

0
191

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čijem je čelu ugledni privrednik i poznati humanitarac Marinko Umičević, će u saradnji sa Domom zdravlja Banjaluka i direktoricom Nevenom Todorović organizovati klinički pregled dojki i mamografiju za sve radnice starosti iznad 50 godina.

“Na ovaj način nastavljamo preventivne preglede zaposlenih. U ovoj godini smo u saradnji sa Specijalističkim centrom Alivija organizovali kompletne preventivne ginekološke preglede za sve radnice u Banjaluci, a u sklopu obilježavanja Dana borbe protiv melanoma organizovan je besplatan dermatološki pregled kože za sve zainteresovane radnike”, rekao je Umičević, koji koristi svaku priliku da se na bilo koji način pobrine za svoje radnike.

Kako je naveo, odziv radnika na dermatološki pregled kože je bio veliki, a tokom pregleda kod jednog radnika otkrivene su promjene na koži i na taj način je spasen jedan život.

“Kada smo prije dvije godine organizovali mamografiju kod dvije radnice je otkriven karcinom dojke i pregled je i njima spasio život”, naveo je Umičević, što dovoljno govori koliko su preventivni pregledi važni za zdravlje, ali i koliko je važno da poslodavac, poput Marinka, ima razvijenu svijest o zdravlju svojih zaposlenih, te im obezbijedi besplatne preglede.

Umičević je najavio da će sljedeći pregled koji će biti organizovan, biti pregled urologa.

“Upravo na ovaj način pokazujemo da nam je zdravlje naših radnika na prvom mjestu, ali i kolika je važnost preventivnih pregleda”, dodao je Umičević koji ovim nastavlja svoju misiju humanosti, brige o zdravlju i pružanja podrške svojim radnicima, koje cijeni iznad svega.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar