UMIČEVIĆ: Razočaran sam u Vujovića, ispostavilo se da je on veliki i skup promašaj

0
715

Čelnike Rukometnog kluba Borac zabolio je treći poraz od Izviđača u dvadesetak dana, podvlačeći da su razočarani radom Veselina Vujovića.

Angažovanje iskusnog trenera i legendarnog igrača odjeknulo je širom svijeta pa se nekako podrazumijevalo da Banjalučani produže dominaciju na parketima u BiH i naprave toliko željeni iskorak u Evropi. Međutim, snažan šamar prvo je zadalo Gorenje, a nepunih pet mjeseci kasnije euforiju je zamijenilo razočarenje zbog činjenice da će Banjalučani teško do odbrane trofeja u prvenstvu, prenosi Glas Srpske.

– Razočaran sam u Vujovića, ispostavilo se da je on veliki i skup promašaj. Sada shvatamo da smo pogriješili kada smo ga angažovali. Tvrdim da nijedan klub u regionu nema ovako sređenu situaciju kao mi, kada je riječ o platama igrača i uslovima, a rezultat je u potpunosti izostao – rekao je bez uvijanja potpredsjednik kluba Marinko Umičević.

Packe iz Kupa Banjalučani su mogli da izbrišu trijumfom u prvenstvu, koji bi im širom otvorio vrata odbrani titule, ali ni plus pet u 41. minutu nije bilo dovoljno.

– Nisam trener i rukometni stručnjak, ali ću dati sebi za pravo da kažem da je utakmica bila izuzetno loše vođena. Imali smo sve u svojim rukama i to prosuli za nekoliko minuta. Mislim da je trener psihološki “ubio” igrače koji su prečesto izgledali zbunjeno. Često je ulazio u konflikt sa sudijama, mislim da atmosfera nije onakva kakva treba da bude. Ne bih da pričam o taktici, igri sedam na šest – rekao je Umičević.

Ni on, a ni predsjednik kluba Saša Kondić, ne slažu se da ekipa nema kvalitet.

– Nijednog trenutka nismo se miješali u sportski dio. Poštovali smo želje stručnog štaba, isplatili sve plate i u prošloj sezoni koja je prekinuta, a ako uzmemo da naši igrači imaju najveće zarade, mislim da to govori o našem radu. Ni taj milion maraka od Vlade RS nije pao s neba, kumili smo i molili da nam pomognu. Ali ispostavilo se da je to sve nedovoljno. Ni trener ni igrači nisu opravdali ono što redovno dobijaju – rekao je Kondić.

Odavno je poznato da će Vujović od iduće sezone voditi Vardar.

– I na taj način je pokazao da nas ne poštuje, jer je ispalo da smo mu mi samo usputna stanica – zaključio je Umičević.

Svjestan podbačaja

Veselin Vujović je u kratkoj izjavi za “Glas Srpske” i sam priznao da je očekivao bolje rezultate.

– Ne postoji niko u klubu ko nije razočaran. Puno smo očekivali od utakmice u Ljubuškom, imali sjajan period, ali kada je trebalo da sačuvamo mirnoću, izgubili smo je vrlo naivno. Ostaje taj sportski deo da se nadamo, ali daleko je ova situacija od one koju sam želeo, baš kao i svi u klubu – rekao je Vujović.

Ostavite komentar