UMIČEVIĆ U “BEMINOM” POGONU U MRKONJIĆ GRADU: Dogovorena dinamika rada za naredni period

0
214

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće „Bema“ Banjaluka, posjetio je danas poslovnu jedinicu „Beme“ u Mrkonjić Gradu, gdje je razgovarao sa rukovodstvom tamošnjeg pogona, te obišao radnike.

Na ovom radnom sastanku bilo je riječi o planovima za naredni period, sa akcentom na dinamiku rada do početka godišnjih odmora, pošto se bliži ljetna sezona. Nakon ovog sastanka, Umičević je, zajedno sa rukovodstvom poslovne jedinice „Bema 2“, obišao proizvodne pogone i razgovarao sa radnicima, kojih u ovoj „Beminoj“ poslovnoj jedinici u Mrkonjić Gradu ima 350.

„Takođe, u okviru moje posjete, obišao sam i „Beminu“ prodavnicu obuće, koja se nalazi u krugu fabrike, kao i ona u Banjaluci i dogovorili smo dinamiku rada za naredni period“, rekao je Umičević.

Inače, Tvornica obuće „Bema“ Banjaluka danas zapošljava 1.200 radnika i dnevno pravi 10.000 pari cipela, te je izrasla u privrednog giganta banjalučke regije i Republike Srpske. “Bema” godišnje ima realizaciju u iznosu od oko 17 miliona maraka, što je oko 12 procenata budžeta Grada Banjaluka, što oslikava koliku važnost „Bema“ ima za Banjaluku i privredu Republike Srpske.

Danas „Bema“ svoje proizvode izvozi na tržište Zapada, najviše u Njemačku, Austriju i Italiju, ali streteški cilj „Beme“ je da počne da izvozi svoje cipele, a koje se na domaćem tržištu mogu kupiti u “Beminim” trgovinama u Banjaluci i Mrkonjić Gradu.

Umičević je za Banjaluka.net ranije rekao da su planovi „Beme“ da se sačuvaju radna mjesta dok traje pandemija virsa korona, da se još snažnije pokrene domaća proizvodnja, ali i da se ulaže u nove mašine i moderne tehnologije, sa ciljem jačanja produktivnosti.

(N. Sp)

Ostavite komentar