Umičević upozorava na propuste: Osvijetlimo tunele da prosvijetlimo sebe

0
109

Marinko Umičević, uspješni privrednik i priznati sportski radnik i humanitarac, upozorio je nadležne da u narednom periodu pod hitno moraju iznaći sredstva i uložiti ih u postavljanje saobraćajne signalizacije i osvjetljenja na velikom broju tunela na pravcu prema Višegradu, kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju time bila na većem nivou.

Umičević, koji je tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, ali i član Senata Republike Srpske, te čovjek koji je volonterski angažovan u više sportskih klubova i saveza i spada u red najvećih donatora sporta, ali i čovjek koji je poznat po svojoj ogromnoj društvenoj odgovornosti, i ovaj put skreće pažnju na nedostatke i propuste, kako bi se na vrijeme spriječilo da neko strada zbog neosvjetljenosti desetina tunela prema Višegradu.

Prema njegovim riječima, proteklog vikenda je posjetio lijepi grad Višegrad, družio se sa dobrim ljudima i domaćinima, gradonačelnikom Mladenom Đurevićem, predsjednikom RK “Višegrad”, domaćina turnira koji je prošao u jako dobroj organizaciji i atmosferi. Prvi put nakon četiri finala, dodao je on, Leotar je pobijedio, te im je ovom prilikom još jednom čestitao i odao priznanje.

“Međutim, moja primjedba, a ujedno i sugestija jeste da su tuneli kojih je veliki broj prema Višegradu neosvjetljeni, bez signalizacije sa strane, te molim nadležne, direktore “Puteva RS”, njihove izvršne direktore, pa i resornog ministra, dajte da postavimo signalizaciju i rasvjetu. Pogledajte tunele u Hrvatskoj i cijelom regionu. Ako je Tito mogao da iskopa sve te tunele i uradi, dajte da ih mi bar osvijetlimo i pogotovo da stavimo signalizaciju sa strane. Osvijetlimo tunele pa ćemo i sebe prosvijetliti. Ili je to možda uvod u Ivu Andrića i „Tamni vilajet,“ ali poznavajući ljude tamni vilajet prave oni koji bi trebalo da to osvijetle, jer je to prva slika kad ulazimo u taj dio Republike Srpske”, istakao je Umičević, čija društvena odgovornost i humanost ne poznaju granice, i koji iza sebe ima bezbroj realizovanih humanih akcija, uručenih donacija, a koji ne prestaje da radi za bolje svih nas. On je predložio da “ako sa ove strane pravimo autoputeve, hajdemo sa ove druge strane bar da osvijetlimo tunele i malo prosvijetlimo sebe”.

(N.Sp.)

Ostavite komentar