UniCredit Bank Banja Luka i Inovacioni centar Banja Luka podržavaju preduzetnice kroz program finansijske edukacije

0
187

U okviru programa društveno odgovornog bankarstva, UniCredit Bank Banja Luka i Inovacioni centar Banja Luka, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, organizuju program „FinInk“, finansijski inkubator namijenjen pružanju podrške startapima i malim preduzetnicima čiji osnivači su žene, u suočavanju sa preduzetničkim izazovima. Kroz ovaj program finansijske edukacije, korisnice se osposobljavaju da upravljaju složenim situacijama i identifikuju rješenja za sva kritična pitanja iz oblasti upravljanja finansijama na koja mogu naići tokom poslovanja.

O učešću Banke u finansijskom inkubatoru, Predsjednik UniCredit Bank Banja Luka, Gordan Pehar izjavio je: „Banke imaju društvenu ulogu. Postojimo kako bismo pružili podršku i osnažili pojedince i zajednice, i pomogli im da žive živote kakve žele da žive. Ne smijemo ovo izgubiti iz vida. Iz tog razloga, razvijamo strateške projekte sa partnerima kako bismo pristupili specifičnim društvenim izazovima, kao što su poslovna inkluzija, osnaživanje žena, finansijska pismenost, preduzetničke vještine i osnovna edukacija za osjetljive kategorije.“

Pravo učešća u programu imaju žene preduzetnice (od 18 do 40 godina) iz Bosne i Hercegovine koje vode mikro ili mala preduzeća, a koja su registrovana u prethodne dvije godine. Edukacije iz oblasti osnova finansija i računovodstva, upravljanja iskustvom klijenata, te vođenja poslovnog odnosa i finansijskog savjetovanja, održaće zaposleni u UniCredit Bank Banja Luka iz odgovarajućih poslovnih područja.

Diana Bevanda, Član Uprave nadležan za poslovno područje Ljudski resursi, ističe: „Kroz program društveno odgovornog bankarstva, naši zaposleni u ulozi volontera-predavača dijele specifična ekonomska znanja u cilju finansijskog opismenjavanja korisnika programa. Naši zaposleni aktivno grade i osnažuju našu kulturu održivosti iskazujući proaktivnu podršku našim klijentima i zajednici.“

„Finansije su jedna od najznačajnijih stavki prilikom pokretanja, ali i u prvim godinama poslovanja malih biznisa. Tokom naših edukacija, primijetili smo da se mladi preduzetnici susreću sa nejasnoćama kada je riječ o finansijama kao dijelu poslovnog planiranja, stoga smo se i odlučili na kreiranje jednog ovakvog programa. Pilot projekat za ovu godinu je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, a mi planiramo da ovaj program nastavimo i u narednim godinama, kao redovnu zajedničku aktivnost kako bi pomogli što veći broj malih preduzetnika.“ – dodali su iz Inovacionog centra Banja Luka.

Učesnica koja u završnom testiranju usvojenih znanja kroz „FinINK Quiz” osvoji najviše bodova, dobija nagradu obezbijeđenu od strane UniCredit Bank Banja Luka.

Ostavite komentar