VASIĆ: PDP bi mogao iskoristiti i odbaciti Stanivukovića

0
214

Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić rekao je da se plaši da će PDP iskoristiti i odbaciti novoizabranog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Dodao da Banjaluka ni u čemu neće biti zakinuta, ali da će prolaskom vremena gubiti zbog dvojnosti vlasti.

Vasić smatra da PDP nije kandidovao Stanivukovića jer želi bolje Banjaluci, nego ga vide kao stepenicu za rušenje republičke vlasti.

– PDP radi sve protiv Republike Srpske. Izašli su iz vlasti sa SNSD-om zato što su protiv Srpske. Dali su poreze, doveli su policiju pred predaju, Stanivuković je tu jedna stepenica – rekao je Vasić za ATV.

On je dodao da nije optimističan što se tiče političke budućnosti Stanivukovića.

– Ušao je u politiku na nekoliko sporednih vrata. Formirao nekoliko predstava o sebi koje nisu povoljne. U startu je stvorio otpor prema sebi u Banjaluci, koji je veći od ovih koji ga podržavaju – naveo je Vasić.

On je ocijenio da će se to Stanivukoviću osvetiti u budućnosti.

– On je sada počeo da srbuje, ali to se ne može izbrisati. Ljudi pamte simbole, kako nekoga dožive u kratkom vremenu, početku, oni se teško odriču te slike. Ja se bojim da će PDP njega iskoristiti i odbaciti – dodao je Vasić.

On smatra da će Banjaluka platiti svoj izbor zbog dvojnosti vlasti gradonačelnika i skupštinske većine.

Prema njegovim riječima, Banjaluka ni u čemu neće biti zakinuta, ali prolaskom vremena u toj dvojnosti vlasti ona će gubiti.

Vasić je rekao da će mnoge stvari biti zaustavljene, dodajući da birače to ne zanima i da oni neće ni primijetiti da Banjaluka nešto nije dobila.

– Zaustavljanje grijanja se neće dogoditi. Ali, zbog pritiska sa situacijom korona, krize, poštovanja svih procedura i zakona može se dogoditi da Banjaluka ne dobije sredstva koja bi inače dobila od Republike Srpske. Kao što će se desiti i u drugim opštinama, bez obzira ko je pobijedio. Dvojnost vlasti, gradonačelnika i odborničke većine će usporavati mnoge odluke, funkcionisaće samo ono što je nužno – rekao je Vasić.

(Srna)

Ostavite komentar