VUČIĆ: U maju samit sa BiH

0
406

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u maju biti održan veliki samit sa BiH.

– Za maj ćemo zakazati veliki samit sa BiH, njihovim entitetima i kantonima – rekao je Vučić novinarima poslije obilaska radova na izgradnji saobraćajne infrastrukture i mosta preko Save kod Šapca.

Upitan o problemu prelaska građana iz Srbije preko mosta u Malom Zvorniku u Zvornik, odnosno zašto po međudržavnom sporazumu i dalje taj most mogu da pređu samo građani Malog Zvornika, a ne recimo iz Loznice koji dođu u Mali Zvornik, Vučić je odgovorio da će se i o tome razgovarati na samitu u maju.

– Pokušaćemo i to da riješimo. Ne mogu da vam obećavam da će oni to da prihvate, ali ja ću da pokrenem to pitanje – rekao je Vučić.

Vučić je izrazio zadovljstvo tempom radova na mostu preko Save, kao i saobraćajnicama Ruma-Šabac i Šabac-Loznica, na kojima je angažovana kompanija iz Azerbejdžana i istakao da će ti infrastrukturni radovi mnogo značiti i građanima Šapca, Loznice, Bogatića, ali i Mačve i kompletno tog dijela Srbije.

– Od Šapca do Beograda stizaće se kolima za manje od 40 minuta – rekao je Vučić i naglasio da su svi radovi, u vrijednosti od 40 miliona evra, do sada finansirani iz državnog budžeta, te naglasio da je izgradnja infrastrukture važna za dovođenje novih investitora, ukazujući i na mogućnost razvoja novih turističkih potencijala.

On je rekao i da je, kada se izađe iz korone, u planu i probijanje tunela između Ljubovije i Osečine, što bi omogućilo i razvoj turizma sa obje strane Drine.

-Time bi pomogli i razvoj turizma u Republici Srpskoj i naravno BiH – izjavio je Vučić.

On je rekao da je virus korona usporio privredne aktivnosti, te ponovo pozvao građane da se vakcinišu i najavio da u narednim danima i sedmicama u zemlju stiže veća količina i “Fajzerovih” i kineskih vakcina protiv virusa korona.

(Srna)

Ostavite komentar