Za primjer svima: “Bema” i Marinko opet kupuju knjige učenicima čiji roditelji rade u “Bemi”

0
360

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čelu sa tehničkim direktorom Marinkom Umičevićem će i ove godine finansirati nabavku udžbenika za osnovce i srednjoškolce čiji roditelji rade u ovoj uspješnoj tvornici.

Kako nam je potvrđeno, “Bema” je obavijestila svoje radnike da se ponovo, po 12. put, mogu prijaviti za kupovinu udžbenika od trećeg razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. “Radnicima koji rade u Mrkonjić Gradu i radnicima iz rubnih opština koji rade u Banjaluci će biti obezbjeđenje sve knjige od trećeg razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Za djecu radnika iz Banjaluke će se takođe refundirati svi troškovi za udžbenike, s tim da u slučaju da Grad obezbjedi knjige za učenike od trećeg do devetog razreda osnovne škole “Bema” neće snositi troškove kupovine”, rekao je Umičević u izjavi za Banjaluka.net.

Prema njegovim riječima, za svu djecu radnika koja polaze u prvi razred osnovne škole “Bema” će obezbijediti po par cipela, pošto su im knjige obwezbjeđene iz drugih izvora.

“Na ovaj način nastavljamo tradiciju koja je na dobrobit naših radnika i to je mali znak pažnje od strane poslodavca”, poručio je Umičević.

Naime, ovo je još jedan u nizu društveno odgovornih poteza Tvornice obuće “Bema” na čelu sa dokazanim humanitarcem i poznatim donatorom Marinkom Umičevićem, koji i na ovaj način dokazuje da je uz svoje radnike i da iskreno želi da im pomogne na bilo koji način, što bi svakako treba biti primjer i drugim firmama u Republici Srpskoj kako bi njihovi radnici osjetili da imaju podršku i da neko stoji iza njih.

Inače, „Bema“danas zapošljava 1.200 radnika i dnevno pravi 10.000 pari cipela, te je izrasla u privrednog giganta banjalučke regije i Republike Srpske. “Bema” godišnje ima realizaciju u iznosu od oko 17 miliona maraka, što je oko 12 procenata budžeta Grada Banjaluka, što oslikava koliku važnost „Bema“ ima za Banjaluku i privredu Republike Srpske. Danas „Bema“ svoje proizvode izvozi na tržište Zapada, najviše u Njemačku, Austriju i Italiju, ali streteški cilj „Beme“ je da počne da izvozi svoje cipele, a koje se na domaćem tržištu mogu kupiti u “Beminim” trgovinama u Banjaluci i Mrkonjić Gradu.

(N.Sp)

 

Ostavite komentar