Zahvaljujući Marinku Umičeviću: Pojačan interes učenika za praksu u “Bemi”

0
269

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, u saradnji sa banjalučkom Politehničkom školom, i ove godine je obezbjedila praksu za učenike trećeg i četvrtog razreda, koji pohađaju smjer tehničar-modelar obuće.

Najzaslužniji čovjek za veliko interesovanje učenika za praksu u “Bemi” je upravo tehnički direktor ovog uspješnog banjalučkog preduzeća Marinko Umičević, koji je godinama apelovao da se počnu školovati budući obućari, da se mladi uče zanatu, što je na kraju u ovoj oblasti i uspio.

Naime, podsjećamo da je na inicijativu predstavnika “Beme” i Umičevića 2018. godine prvi put poslije 30 godina upisano jedno odjeljenje modelara obuće u Banjaluci, a to je upravo plod Umičevićeve višegodišnje angažovanosti i upornosti da istraje sa ovom idejom, od koje će imati koristi i budući majstori svog zanata, al i tvornice iz sektora obućarstva.

U izjavi za Banjaluka.net, Umičević je rekao da su učenici pokazali veliko interesovanje i volju sa sticanjem znanja tokom prakse, a omogućen im je rad na najsavremenijim mašinama i upoznavanje sa svim fazama rada.

“Za vrijeme prakse obezbedjen im je topli obrok, a učenicima četvrtog razreda knjige”, rekao je Umičević.

Inače, planirano je da obavljanje prakse bude organizovano jednom sedmično, a učenici koji su na praksi bili i prošle godine ističu da se na ovaj način stiče dragocijeno znanje, te su izrazili zahvalnost i “Bemi” i direktoru Umičeviću što imaju mogućnost da uče od iskusnih majstora.

(N.Sp)

Ostavite komentar