ZAJEDNO NA IZBORE: DNS potpisao koalicioni sporazum sa SNS FBiH

0
357

Demokratski narodni savez potpisao je koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom FBiH za zajednički nastup na idućim izborima u FBiH.

Nikica Bosnić, predsjednik Regionalnog odbora DNS za FBiH, je izjavio da sporazum treba da bude put ka legitimnom predstavljanju Srba u FBiH.

– Dosadašnji način rada nije rezultirao nikakvim dobrom za Srbe u Federaciji. Sve nas je manje, moneta smo za potkosurivanje. Pozivamo sve stranke, NVO i Srbe u dijaspori da nam se priključe, da se Srbima u FBiH vrati nada – rekao je Bosnić.

Predsjednik SNS FBiH Duško Radun je izjavio da se sporazum prevashodno odnosi na kamtone 10 i 1. SNS u FBiH do sada se borila protiv loše politike SNSD u Federaciji. Sigurno je da su u našoj stranci mlađi ljudi koji su se vratili i započeli život na svojim ognjištima. Pozivaćemo sve partije da nam se pridruže, osim SNSD – izjavio je Radun.

Predsjednik DNS Nenad Nešić izjavio je da je cilj jak front srpskih stranka u Federaciji. DNS i SNS u Federaciji su parlamentarne stranke, imamo odbornike u svim srpskim opštinama. Najveći neprijatelj srpskom narodu u FBiH je SNSD. Bosanski Petrovac smo izgubili zbog SNSD koji je imao svog kandidata. Pozivamo stranke koje djeluju u FBiH da se pridruže osovini DNS i SNS. Ovaj sporazum će se proširiti na cijelu FBiH. Uskoro ćemo organizovati Gradski odbor DNS u Mostaru, a imamo poziva da se organizuje gradski odbor u Sarajevu. Srbi u FBiH treba da shvate da partije u Banjaluci na njih nisu zaboravile – rekao je Nešić.

Na pitanje kada će biti potpisan koalicioni sporazum sa SDS i PDP za zajednični nastup na izborima u Srpskoj, Nešić je za “Srpskainfo” rekao da očekuje da PDP organizuje sljedeći sastanak na tu temu.

“Tada ćemo znati približno da li ćemo i kada potpisati koalicioni sporazum. DNS je spreman, za razliku možda od drugih, želimo da omogućimo promjene u RS. Ali nama nije cilj samo da budemo vlast, nama je cilj da mijenjamo stanje u Srpskoj”, kaže Nešić.

(Banjaluka.net)

Ostavite komentar