ZALUTALI: Hrvatska policija spasila 10 migranata iz minskog polja

0
228

MUP Hrvatske je objavio detalje akcije u kojoj je spaseno deset migranata u šumi između naselja Modruš i Lička Jesenica u opštini Saborsko.

Nakon što je juče jedan migrant poginuo, a drugi ranjen u eksploziji mine kod obližnjeg mjesta Blata, danas je druga grupa migranata ostala zarobljena u minskom polju.

Akciju spasavanja obavili su pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i interventne policije, a okončana je u ranim poslijepodnevnim satima.

Grupa migranata je locirana još sinoć, ali uslovi nisu dozvoljavali da se akcija spasavanja odmah pokrene. Migranti su putem razglasa upozoreni na engleskom jeziku da ostanu gdje su do dolaska spasilačkog tima.

“Pirotehničari ATJ Lučko odredili su najkraći put od sigurne zone do njih, pa su danas, u ranim jutarnjim satima započeli s pregledom terena i stvaranjem sigurnog koridora za izvlačenje kroz minski sumnjivo područje. Nakon nekoliko sati rada, osiguranih i označenih 500 metara staze, deset osoba je spaseno i pružena im je ljekarska pomoć”, saopšteno je iz MUP-a Hrvatske.

Četvoro spasenih je povrijeđeno, a jedna osoba je u životnoj opasnosti.

(Mondo)

Ostavite komentar