BARD SRPSKOG GLUMIŠTA ISPRAĆEN NA VJEČNI POČINAK Ivan Bekjarev sahranjen u Aleji zaslužnih građana

0
209

Bard srpskog glumišta i profesor Ivan Bekajrev je sahranjen na Novom groblju u Beogradu, a kovčeg je položen u Aleji zaslužnih građana.

Kako i dolikuje doajenu pozorišta, filma i televizije, ispratili su ga prijatelji, kolege, bivši studenti, supruga Mikica i sin Vanja.

Ivan Bekjarev preminuo je u ponedjeljak u 75. godini u Beogradu nakon što se više od mjesec dana borio s koronavirusom. Glumac je krajem oktobra bio pozitivan na testiranju i tada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma “Bilo jednom u Srbiji”.

Kovčeg u kapeli bio je prekriven bijelim ružama, a crno-bela fotografija je bila izložena, u koju je dugo gledala uplakana udovica Mikica. Supruga proslavljenog glumca stajala pored kovčega s posmrtnim ostacima svog supruga, gdje je primala saučešća i riječi utjehe, prenosi Kurir.

Njegovi studenti su se pojavili sa crvenom ružom u rukama, Iva Štrljić i Saša Joksimović.

Svetlana Ceca Bojković se od kolege i prijatelja oprostila potresnim riječima:

“Ivan, čovek nesalomive životne energije, radoznao, vredan, svetski putnik, hedonista u svakom smislu, prijatelj. Sjajan glumac, divan partner, voljen od svojih studenata, voljen od prijatelja. Teško mi je da prihvatim da se ugasio jedan tako bogat život”, rekla je Svetlana.

Ostaće upamćen kao prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, profesor glume na Akademiji umjetnosti u Beogradu i po mnogobrojnim ulogama na filmu i televiziji. Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama – ulogama Stevana Kurčubića u “Boljem životu” i Boška Despotovića u “Srećnim ljudima”.

(Kurir.rs)

Ostavite komentar