“Bema” rukometna liga: Trofej otišao u Vukovu školu

0
203

Pobjednik prvog izdanja “Bema” rukometne lige je Osnovna škola “Vuk Stefanović Karadžić”, koja je u finalnom dvoboju u dvorani “Borik” savladala ekipu OŠ “Branko Radičević” rezultatom 18:17 i osvojila trofej.

Mladi rukometaš iz pobjedničkog tima Saša Đelić proglašen je za najboljeg igrača takmičenja banjalučkih osnovnih škola, a njegov drug iz ekipe Sebastijan Šašić ponio je epitet najboljeg golmana.”Bema” rukometne lige, dok su za najbolje navijače proglašeni učenici iz OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”.

Finalnoj utakmici prisustvovao je i priznati sportaki radnik Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, koja je pokrovitelj ove lige, odnosno to je samo jedna liga, jedan sport u nivo takmičenja od nekoliko desetina koje pomažu “Bema” i Umičević, o čijim humanim djelima je moguće pisati u nastavcima.

Inače, u okviru ovogodišnje “Bema” rukometne lige banjalučkih osnovnih škola, čiji su organizatori Rukometni klub Borac m:tel i Gradski rukometni savez Banjaluka uz podršku Rukometnog saveza Republike Srpske i Kabineta predsjednika Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Tvornice obuće “Bema” i ostalih sponzora  Tokom trajanja takmičenja odigrano je 25 najljepših rukometnih utakmica, na kojima je 300 učesnika, odnosno učenika pokazalo talenat, volju i želju za treniranje i igranjem rukometa.

“Bema” rukometna liga dugo i pažljivo je pripremana, kako bi ovog proljeća zasijala najljepšim sjajem. Na parketu dvorane Borik, tamo gdje su stasavala neka od najvećih rukometnih imena ovog sporta od kada on postoji, takmičilo se 10 banjalučkih osnovnih škola, pod budnim okom svojih nastavnika. Podijelili smo 750 majica i markera sa logotipima sponzora Lige, ali i 80 lopti kako bi svi takmičari, ali i mnogi drugi u narednom periodu, učili tehniku rukometne igre i sljedeće sezone pokazali još više umijeća. Organizovano je 10 posjeta školama i održano je 120 treninga”, naveli su organizatori i zahvalili se neumornim sudijama i zapisničarima, te rukovodstvu SC Borik i njihovim radnicima koji im bili stalna podrška.

Naravno, ni ovo takmičenje, odnosno sportki susret u kojem učestvuju “Bema” i Umičević, nije prošao bez poklona za najbolje, kvalitetna obuća iz “Bemine” proizvodnje.

(N.Sp)

 

Ostavite komentar