Predstavnici „Alumine“ učestvovali na radionici posvećenoj ekološkim rješenjima u BiH

0
189

Predstavnici kompanije “Alumina” iz Zvornika učetvovali su na radionici, koja je na temu „Učite od najboljih: Ekološka rješenja za budućnost Bosne i Hercegovine“ protekle sedmice održana na Prirodno matematičkom fakultetu Univerziteta u Banja Luci.

Prisutne učesnike uživo je pozdravio Njegova Ekselencija novi ambasador Japana u Bosni i Hercegovini, Makoto Ito, a priliku da se upoznaju sa najsavremenijim ekološkim rješenjima ispred kompanije “Alumina” imale su Đurđa Oljača, rukovodilac istraživačke laboratorije Sektora za razvoj i Dragana Smiljanić,  direktor Sektora integrisane zaštite.

Na onalajn predavanjima publici su se obratila tri vrhunska japanska stručnjaka za različite oblasti problematike životne sredine sa međunarodnim iskustvom.

“Uzimajući u obzir tehničku podršku koju Japan kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini nadam se da će u narednom periodu doći do konkretne saradnje i mogućnosti posjete japanskih eksperata iz oblasti zaštite životne sredine nakon što pandemija Covid-19 bude prevaziđena na međunarodnom nivou. Iskustvo Japana, kao jedne od najjačih svjetskih ekonomija, u povezivanju ekonomskog razvoja koji je usklađen sa brigom o životnoj sredini veoma je relevantno”, rekla nam je, po povratku iz Banjaluke, Dragana Smiljanić.

(Banjaluka.net)

Ostavite komentar