BIKOVIĆ: Jesam podržao inicijativu da Lečić ne igra u predstavi, ali ne stavljam se u ulogu sudije

0
252

Miloš Biković na svom Tviter profilu objavio je da je jedan od glumaca koji su potpisali peticiju da Branislav Lečić bude izuzet iz predstojećih igranja predstave „Kad su cvetale tikve“ u Beogradskom dramskom pozorištu.

“Izuzetno poštujem pretpostavku nevinosti i to je nešto što ću uvek braniti i za šta ću se uvek zalagati. Ne učestvujem u lovu ne veštice i ne stavljam se u poziciju sudije”, rekao je Biković, prenosi N1.

Zanimljivo je da je Lečić na svom Tviter nalogu podelio Bikovićevu objavu i to upravo prethodno citirani deo.

Inače, Biković je istakao da su javnost, a samim tim i ansambl Beogradskog dramskog pozorišta, uznemireni zbog tvrdnji Danijele Štajnfeld da ju je Lečić silovao.

“Stoga, u želji da zaštitim predstavu koja se bavi i temom silovanja, podržao sam incijativu da Branislav Lečić ne bude deo predstave dok se aktuelan situacija zvanično ne razreši”, napisao je Biković u svojoj objavi na Tviteru.

Glumac Branislav Lečić saslušavan je u policiji više od sedam sati povodom optužbe koleginice Danijele Štajnfed da ju je pre devet godina silovao. On je prošao poligraf, a detektoru laži se podvrgao na sopstveni zahtev.

Beogradsko dramsko pozorište saopštilo je ranije da je, na zahtev većeg dela ansambla predstave „Kad su cvetale tikve“, glumac Branislav Lečić zbog aktualne situacije izuzet iz predstojećih igranja predstave.

(N1)

Ostavite komentar